Home » Social » Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi din Bârlad l-au întâmpinat cu cântece pe Moș Crăciun

Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi din Bârlad l-au întâmpinat cu cântece pe Moș Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului a adus puțină lumină în suflet și copiilor care beneficiază de serviciile Centrului de Îngrijire de Zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Daruri aduse de un Moș Crăciun de vârsta lor au primit din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui dar și a unor sponsori care sunt alături de ei la mai toate sărbătorile importante din an.

Copiii s-au bucurat de cadourile primite și au mulțumit Moșului oferindu-i în dar un program artistic. Activitatea intitulată „Bucuria de a primi și de a dărui” a fost susținută și de elevi ai Școlii „Stroe S. Belloescu”, ai Liceului „Mihai Eminescu”, Colegiului „Al. I. Cuza” și ai Școlii „V. I. Popa” din Bârlad.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru că și în acest an au fost alături de noi și mai ales elevilor școlilor cu care avem colaborare. Au oferit, din inimă, jucării, dulciuri, fiecare ce a putut și ce a simțit că trebuie să dăruiască”, ne-a declarat Esmeralda Bâgu, șefa Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.

Centrul de Îngrijire de Zi are acum 47 de beneficiari, deși capacitatea sa este de 30 de locuri. Cazurile sunt multe și trebuie rezolvate. Sunt copii care provin din familii monoparentale, copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Centrul le oferă o masă caldă pe zi, igienizare, consiliere psihologică și socială dar și sprijin la temele de la școală. De asemenea, părinții copiilor din Centrul de Îngrijire de Zi beneficiază de cursuri de educație parentală. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: