Home » Sport » Grupa 2008 de la "Real Junior" Vaslui, pe locul patru în țară

Grupa 2008 de la "Real Junior" Vaslui, pe locul patru în țară

Clubul Real Junior Vaslui a obținut o nouă performanță: grupa 2008, pregătită de antrenorii Ciprian Amarandei și Sorin Tataru, este a patra din țară ca valoare. Un ghinion teribil a stat în calea vasluienilor, care au ratat disputarea finalei mari a Trofeului „Gheorghe Ene” după o eroare de arbitraj. Vasluienii au dat și cel mai tehnic jucător.

Grupa 2008 de la „Real Junior” Vaslui s-a calificat la Turneul Final al Trofeului „Gheorghe Ene” în stil de mare campioană, după ce a învins la faza judeteană toate contracandidatele, cu golaveraj 20 – 3. Parcursul bun al vasluienilor a continuat, cu două victorii în prima zi de competiție de la Arad. Micii fotbaliști s-au distrat cu ACS FC Dani Coman Pitești, pe care au învins-o cu 6 – 1 (4 – 0). Au învins apoi cu 2 – 0 formatia ACS Luceafarul Drobeta Turnu Severin, deși au jucat cu un om mai puțin timp de o repriza și jumătate. Arbitrul l-a eliminat pe Roșu printr-un exces de zel pentru că faultul vasluianului nu merita mai mult decât galben. Vasluienii au fost fair-play pe toată durata turneului și nu au mai primit alt cartonas. Lipsa titularului în meciul cu CS Luceafarul 2010 Cluj, dar și efortul fizic suplimentar depus în meciul anterior au dus la o înfrângere, scor 1 – 2. Real Junior Vaslui nu a reușit să se impună nici în finala mică, scor 2 – 4 cu AS Galactik FK. Vasluienii au fost cu un pas în urma adversarilor, care au condus la pauză cu 2 – 0. După ce au redus din diferență au mai primit alte două goluri. Au avut forța de a mai puncta odată pe tabela de marcaj, dar nu și de a întoarce deznodământul partidei.

Cu un egal în meciul cu echipa din Cluj eram calificați în finala mare, dar din păcate oboseala și-a spus cuvântul. A fost un meci frumos cu Galactik, din păcate am ratat și nu am obținut un rezultat mai bun. Este o performanța pentru noi, cred ca ne-am descurcat onorabil în conditiile în care suntem un club mic abia înființat”, a declarat pentru Est News antrenorul Ciprian Amarandei.

Ștefan Amarandei a fost desemnat cel mai tehnic jucător al turneului și a fost premiat de către fostul mare internațional român Milodrag Belodedici. Vasluianul a fost și golgheterul turneului, cu cinci reușite. Din păcate nu a reușit în meciul cu CS Luceafarul 2010 Cluj o evoluție în tonul celor care l-au consacrat, pentru a câștiga măcar un punct. Vasluienii s-au dăruit și au jucat în nota lor obișnuită, cu evoluții foarte bune. Un motiv de bucurie pentru antrenori este atitudinea lui David Mario care a alergat foarte mult și s-a luptat pentru fiecare balon. Venit de la Dinamo București în luna august acesta a și marcat doua goluri și se alătura certitudinilor din lotul vasluian. Este un jucător de valoare care a progresat mult și de care antrenorii grupei 2008 au nevoie. Ianis Podoleanu a marcat și el de trei ori, după ce a luat prin surprindere apararile adverse cu șuturi extraordinare de la distanța. Sebastian Roșu a marcat și el un gol. Atât el, dar și Matei Adăscăliței, Alexandru Bozianu și Denis Bulgariu au avut evoluții bune în apărare. Portarul Luca Lungu a fost și el providențial în mai multe ocazii, în mod special cu Drobeta când vasluienii au jucat 30 de minute în trei oameni. Denis Amarinei, Ștefan Nechifor și Alex Sima Ciobanu au avut și ei evoluții apreciate (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: