Home » Sport » Cei mai buni șahiști de la Clubul „G. D. Neștianu ” Bârlad, în 2016

Cei mai buni șahiști de la Clubul „G. D. Neștianu ” Bârlad, în 2016

Clubul de Șah G. D Neștianu” Bârlad, care are în prezent 75 de jucători legitimați la seniori și juniori, și-a desemnat cei mai buni sportivi în anul 2016. Clubul a luat ființă pe 20 ianuarie 2012 și este al patrulea club la formarea căruia a contribuit președintele și secretarul Ioan Mocanu. Acesta a avut un rol extrem de important și la Rulmentul (împreună cu Florin Păunescu, Cercul Militar (înființat în 30 mai 1994) și Gloria. Din consiliul de conducere al clubului bârlădean mai fac parte Tiberiu Cezar Crăescu (vicepreședinte) și Alin Cordaș (responsabil financiar).

Primul loc la seniori a fost adjudecat de Ioan Mocanu, urmat de Tiberiu Cezar Crăescu și Alin Cordaș. Pe patru și cinci s-au clasat Neculai Cristea. La copii s-a remarcat Andrei Sebastian Postolache. Podiumul a fost completat de Iustin Robert Marian și Ioan Iustin Vasilescu. Următorii clasați sunt Ștefan Alexandru Topală și Tudor Ștefan Pagu.

G.D. Neștianu este considerat un precursor al șahului prin corespondentă, este unul din cele mai originale și puternice talente de la noi, așa l-au declarat în buletinul Federației Române Șah din 1934. Fiind șahist din Bârlad mă face să fiu mândru că sunt bârlădean și că am ales această denumire”, ne- a declarat Ioan Mocanu.

Nivelul de dotare (o tablă de demonstrație, patru ceasuri de șah mecanice, 15 seturi de șah și table de șah) este asigurat din fonduri proprii de instructorul de șah Mocanu. „Trebuie să mai adaug că am găsit înțelegere la Cercul Militar oferindu-mi un spațiu pentru desfășurarea orelor pentru pregătirea micilor șahiști după un program bine stabilit. Spațiul este dotat cu mobilier corespunzător: mese, scaune, dulap pentru depozitarea celor necesare desfășurării activităților de pregătire, ulterior pentru desfășurarea unor concursuri de șah și tablă neagră de scris. Mulțumesc și directorului Răducu Tatu de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, pentru aprecierea activității 2016, acordându-mi o diplomă și o cupă”, ne-a mai spus acesta. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: