Home » Sanatate » Întorsătură neașteptată pentru gravida care a făcut scandal pe holurile spitalului bârlădean

Întorsătură neașteptată pentru gravida care a făcut scandal pe holurile spitalului bârlădean

Ceea ce medicii obstetricieni de la Spitalul „Elena Beldiman” au anticipat, s-a și întâmplat. Tânăra gravidă care a părăsit spitalul bârlădean pe propria răspundere, enervată de faptul că medicii au propus să fie transferată la o maternitate din Iași, s-a întors, ieri, înapoi. Au determinat-o să revină contracțiile puternice, care prevesteau o naștere iminentă.

Tânăra, gravidă în 32 de săptămâni, a născut imediat ce ajuns la spital doi gemeni prematuri, dintre care unul prezintă o malformație congenitală la nivelul capului. Cei doi bebeluși sunt monitorizați permanent și în funcție de evoluția celui cu probleme, va fi decis sau nu transferul său la o clinică din Iași dotată cu aparatură performantă. Mama va rămâne internată în spital câtă vreme va fi nevoie, însă, având în vedere situația sa, este de așteptat ca aceasta să-și abandoneze copiii.

După cum am relatat cititorilor noștri în ziarul de ieri, tânăra de 18 ani, din Bârlad, figurează internată în Centrul de reeducare de la Buziaș, unde trebuie să-și ispășească perioada de detenție primită în urma unei condamnări. Conform legii, întrucât a rămas însărcinată, în această perioadă de gravidie i-a fost suspendată perioada de detenție, cel puțin până la naștere. Femeia s-a prezentat la spitalul bârlădean pentru că avea, spunea ea, contracții puternice. În urma investigațiilor medicale s-a constatat că pacienta avea o infecție urinară și este posibil ca, din această cauză, să fi apărut acele dureri, întrucât ar trebui să nască la termen abia peste zece săptămâni. Pacienta, care a stat internată doar câteva zile, prezenta edeme la picioare, dar și o stare de agitație care a fost pusă pe seama unui sevraj. Luată la întrebări de medici, aceasta a recunoscut că s-a drogat, dar jura că după ce a rămas gravidă nu a mai luat droguri. Lucru greu de crezut, în opinia celor din spital.

Se bănuiește că, pe timpul internării, gravida nu a mai fost aprovizionată cu substanțe psihotrope, iar abstinența a scos-o din minți. Medicii nu au putut să o convingă cu niciun chip să accepte transferarea la o maternitate din Iași, așa că, în conformitate cu legea, au pus-o să semneze pe propria răspundere că nu este de acord și i-au făcut externarea. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: