Home » Administratie » Zeci de utilaje de deszăpezire, pregătite să intervină de sărbători pe drumurile județene pentru ca populația să nu rămână izolată

Zeci de utilaje de deszăpezire, pregătite să intervină de sărbători pe drumurile județene pentru ca populația să nu rămână izolată

Zeci de utilaje de deszăpezire ale societății Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Vaslui sunt pregătite să intervină de sărbători pe drumurile județene, dacă vor apărea ninsori semnificative, pentru ca populația să nu rămână izolată. De asemenea, societatea aflată în subordinea Consiliului Județean are 6.000 de mc de sare și nisip, material antiderapant folosit acolo unde apare poleiul sau gheața pe șosea.

Locuitorii județului pot sta liniștiți în ceea ce privește circulația pe drumurile județene, chiar dacă vor fi ninsori semnificative în perioada ce urmează. Această asigurare este dată de către conducerea SC LDP SA Vaslui, firma aflată în subordinea CJ care se ocupă cu întreținerea drumurilor județene. La ora actuală, societatea are pregătite să intervină în orice moment șase autofreze, șapte autogredere, trei tractoare cu gredere semipurtate, patru autoutilitare pentru răspândit material antiderapant precum și patru basculante. De asemenea, în cazuri extreme, SC LDP SA Vaslui, va primi sprijinul unor societăți din județ cu care a încheiat contracte de colaborare și care pot pune la dispoziție alte 24 de utilaje de deszăpezire.

Aceste utilaje vor acționa pe zone, doar în situații de urgență în care nu vom reuși noi, cu logistica de care dispunem, să intervenim în timp optim. Am avut întâlniri și cu reprezentanții Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Consiliul Județean cu care am stabilit un plan comun de intervenție”, a declarat directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotigă.

Pe lângă utilaje, SC LDP SA Vaslui are pregătiți și 6.000 de mc de sare și nisip, material antiderapant folosit acolo unde apare poleiul sau gheața pe șosea. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...