Home » Administratie » Zeci de utilaje de deszăpezire, pregătite să intervină de sărbători pe drumurile județene pentru ca populația să nu rămână izolată

Zeci de utilaje de deszăpezire, pregătite să intervină de sărbători pe drumurile județene pentru ca populația să nu rămână izolată

Zeci de utilaje de deszăpezire ale societății Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Vaslui sunt pregătite să intervină de sărbători pe drumurile județene, dacă vor apărea ninsori semnificative, pentru ca populația să nu rămână izolată. De asemenea, societatea aflată în subordinea Consiliului Județean are 6.000 de mc de sare și nisip, material antiderapant folosit acolo unde apare poleiul sau gheața pe șosea.

Locuitorii județului pot sta liniștiți în ceea ce privește circulația pe drumurile județene, chiar dacă vor fi ninsori semnificative în perioada ce urmează. Această asigurare este dată de către conducerea SC LDP SA Vaslui, firma aflată în subordinea CJ care se ocupă cu întreținerea drumurilor județene. La ora actuală, societatea are pregătite să intervină în orice moment șase autofreze, șapte autogredere, trei tractoare cu gredere semipurtate, patru autoutilitare pentru răspândit material antiderapant precum și patru basculante. De asemenea, în cazuri extreme, SC LDP SA Vaslui, va primi sprijinul unor societăți din județ cu care a încheiat contracte de colaborare și care pot pune la dispoziție alte 24 de utilaje de deszăpezire.

Aceste utilaje vor acționa pe zone, doar în situații de urgență în care nu vom reuși noi, cu logistica de care dispunem, să intervenim în timp optim. Am avut întâlniri și cu reprezentanții Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Consiliul Județean cu care am stabilit un plan comun de intervenție”, a declarat directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotigă.

Pe lângă utilaje, SC LDP SA Vaslui are pregătiți și 6.000 de mc de sare și nisip, material antiderapant folosit acolo unde apare poleiul sau gheața pe șosea. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: