Home » Social » De Paștele Blajinilor, Cimitirul Eternitatea a fost asaltat de sute de cerșători veniți din alte localități

De Paștele Blajinilor, Cimitirul Eternitatea a fost asaltat de sute de cerșători veniți din alte localități

Ieri, de Paștele Blajinilor, mii de bârlădeni au fost prezenți cu cozonac și ouă roșii în Cimitirul Eternitatea pentru a-i pomeni pe cei morți și a le da de pomană la mormântul acestora. Credincioșii care au venit să-și cinstească morții au putut observa efectele vijeliei de joi noapte: copaci rupți, cruci smulse de vânt, dar și angajații de la Spații Verzi și cimitir care cărau copacii prăbușiți.
Poliția Locală, ceva mai bine reprezentată ca în zilele obișnuite, a avut o misiune destul de grea, a trebuit să dirijeze sutele de mașini care au tranzitat cimitirul dar să asigure și fluidizarea traficului având în vedere că transporturile cu copaci erau destul de dese.
În ceea ce privește ordinea publică aceasta a fost cât de cât respectată, mici aglomerații fiind prezente la morminte dimineață, în restul zilei lucrurile decurgând normal. Agenții de la Poliția Locală au fost destul de vigilenți cu cerșetorii, mai ales cu cei veniți din localitățile limitrofe Bârladului. În cimitir traficul nu a fost îngreunat, în schimb la intersecția de la Podul Verde s-a stat în anumite momente ale zilei și câte 15 minute la coadă. A fost o zi profitabilă pentru toți: pentru preoți și pentru credincioși, dar și pentru taximetriști. Aceștia au făcut încasări foarte mari, dar nu au reușit de fiecare dată să facă față numărului mare de solicitări, dispeceratul fiind nevoit să refuze sau să amâne mai mulți bârlădeni care solicitau să meargă înspre sau dinspre cimitir. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: