Home » Sport » Bârladul, pus pe harta baschetului românesc de ACS „Sonicks Junior” Bârlad. Clubul bârlădean a făcut furori la Liga Naționala de Minibaschet de la Mangalia

Bârladul, pus pe harta baschetului românesc de ACS „Sonicks Junior” Bârlad. Clubul bârlădean a făcut furori la Liga Naționala de Minibaschet de la Mangalia

Asociația Club Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad a avut evoluții deosebite la Liga Națională de Minibaschet de la Mangalia, unde a reușit cinci victorii din opt posibile în cadrul seriei albastre. Clubul bârlădean a terminat pe locul patru într-o grupă de nouă echipe. A fost însă pe locul doi la puncte marcate. Asociația Club Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad a marcat 213 coșuri . Următoarea în acest clasament a reușit doar 185. Cea mai bună echipă la acest capitol, ACS Salema Basket Sfântu Gheorghe, a marcat 235 coșuri.

La competiție participă nu mai puțin de 150 de echipe, împărțite în trei grupe valorice: roșie, galbenă și albastră. Participă baschetbaliști născuți în 2005 sau mai mici. Primele 30 de locuri sunt rezervate echipelor din seria roșie. Bârlădenii își vor afla poziția în clasamentul final după disputarea meciurilor din seria galbenă, care vor avea loc în această săptămână. Alături de Bârlad baschetul mai e reprezentat în această competiție doar de alte 31 de localități: Arad, Pitești, Oradea, Brăila, Brașov, București, Craiova, Cluj – Napoca, Mangalia, Constanța, Cernavodă, Costinești, Năvodari, Sfântu Gheorghe, Pucioasa, Târgoviște, Craiova, Giurgiu, Găești, Iași, Buftea, Voluntari, Otopeni, Sighetu Marmației, Târgu Mureș, Luduș, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea.

În primul meci ACS „Sonicks” Junior Bârlad s-a impus cu 31 – 4 în fața celor de la CSS Palatul Copiilor Constanța. A urmat o nouă victorie la scor, 32 – 15 cu AS Baschet Giurgiu. Al treilea meci a adus prima înfrângere pentru clubul bârlădean, scor 22 – 51 cu ACS Salema Basket Sfântu Gheorghe. Bârlădenii au pierdut meciul patru la diferență mică, scor 14 – 22. ACS „Sonicks Junior” Bârlad a impresionat iar asistența în meciul cinci, scor 39 – 10 cu BC Popovici Găești. A urmat o nouă victorie, scor 29 – 21 cu U Cluj. Baschtbaliștii de la BC Together Târgu Mureș le-au căzut și ei victimă bârlădenilor, scor 41 – 8 pentru reprezentanta județului nostru. ACS „Sonicks Junior” Bârlad a avut ghinion în ultima partidă, cu Total București, fiind mai bună pe aproape toată durata acesteia. Primul sfert s-a terminat la egalitate, scor 10 – 10. Bârlădenii l-au pierdut pe cel de-al doilea cu 3 – 10. În sferturile 3 și 4 clubul bârlădean a condus iar ostilitățile, câștigând cu 6 – 3 și – 4. Bucureștenii au învins în cele din urmă, scor final 25 – 27, pe ultimele 20 de secunde ale partidei.

„Ultimul meci cu Total Sport a fost foarte strâns, dar am condus în trei sferturi din patru. Am pierdut locul trei în grupă pentru o diferență de două libere de câte un punct. Sperăm să terminăm în prima jumătate a competiției, ar fi foarte bine pentru orașul nostru. Cu aproape aceeași echipă ca anul trecut am câștigat cinci meciuri față de unul atunci, la Baby Baschet. Când am pierdut acum am făcut-o de două ori la diferență de cinci, respectiv două puncte. Singura echipă care ne-a pus probleme cu adevărat a fost cea din Sfântu Gheorghe, una cu tradiție. Iar când am câștigat am făcut-o la scor, la diferențe foarte mari. Am evoluat foarte bine doar într-un an și jumătate de pregătire. Vom participa la această competiție și la anul, pentru că le permite vârsta, sunt născuți în 2006. Îmi pare rău că nu ne-am înscris în seria roșie, aveam șanse să facem o figură destul de frumoasă și acolo. Oricum aveam astfel asigurat locul 30. Dar trebuia să disputăm meciuri de calificare pe Moldova și implica niște bani în plus. Mă mulțumește foarte mult că se vede rodul muncii de până acum și am încredere că la anul ne vom descurca și mai bine”, a declarat pentru Est News, Vlad Sîrbu, președintele Asociației Club Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad.

Bogdan Osman, locul opt la “Coșul de aur”

Bârlădeanul Bogdan Osman a impresionat la competiția de aruncări “Coșul de aur” și a terminat-o pe locul opt. S-au întrecut 60 de copii de la echipele din seria albastră, care au aruncat din diferite poziții de joc.  “E un loc foarte bun pentru noi. A ratat două aruncări de pe partea dreaptă, care erau cele mai simple. A fost prea sigur pe el din păcate. Dacă le marca termina pe patru”, ne- a mai declarat Vlad Sîrbu. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: