Home » Sport » “LPS 2017 Cup”, prima competiție de juniori din Vaslui la care va participa o echipă de pe un alt continent

“LPS 2017 Cup”, prima competiție de juniori din Vaslui la care va participa o echipă de pe un alt continent

Americanii de la Iproskills Academy Chicago participă zilele acestea la Turneul Internațional de Fotbal “LPS 2017 Cup”, o competiție destinată puștilor născuți în 2006, 2007, 2008, 2009 și 2010. Au venit la Vaslui nu mai puțin de 42 de americani, dintre care 24 de sportivi, 16 părinți și doi antrenori.

La rândul lor micii fotbaliști de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui vor face deplasarea în Statele Unite ale Americii vara viitoare, pentru a participa la diferite competiții sportive. Este pentru prima dată când în județul nostru vine pentru a participa la o competiție o echipă din afara continentului. Acest parteneriat a luat naștere datorită faptului că președintele academiei de fotbal din Statele Unite ale Americii este vasluianul Cătălin Șerban, fost elev la Liceul cu Program Sportiv Vaslui.

La sărbătoarea fotbalistică de la Vaslui vor mai participa și puștii de la Atletic Club Bârlad și Didi Junior Iași. Meciurile vor avea loc pe Stadionul Municipal din Vaslui, timp de trei zile, de la ora 16:00. Mâine vor avea loc primele două partide, în care se vor înfrunta grupele de 2006 și 2008 ale Iproskills Academy Chicago și LPS Vaslui. Vor mai fi două zile pline de fotbal, vineri și sâmbătă.

“Ne mândrim cu ceea ce a făcut Cătălin Șerban pentru copiii din America și ne simțim onorați că a dat curs invitației noastre. Puteam să strângem mult mai multe echipe dar am hotărât de comun acord cu americanii să restrângem programul meciurilor datorită caniculei. Cel mai important lucru este să fim o gazdă bună, vrem ca toți acești copii să se bucure de fotbal. Toți vor primi cupe și medalii, dar și dulciuri. Celelalte cluburi vor participa doar cu grupele 2006 și 2008, dar noi vom participa și cu două grupe mai mici. Vrem ca și ei să înteleagă că sunt importanți pentru noi. Astfel vom reuși în același timp să ne populăm tribuna cu părinți și alți suporteri. Mulțumim Primăriei Municipiului Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și Asociației Județene de Fotbal Vaslui. De asemenea părinților, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui deosebit eveniment”, a declarat pentru Est News Ionuț Chiochiu, director la LPS Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: