Home » Administratie » Ore întregi de muzică populară, la statuia lui Ștefan cel Mare de la ”Podul Înalt”, la comemorarea celor 613 ani de la moartea domnitorului

Ore întregi de muzică populară, la statuia lui Ștefan cel Mare de la ”Podul Înalt”, la comemorarea celor 613 ani de la moartea domnitorului

Zona complexului monumental ”Podul Înalt” de la Băcăuani a fost loc de petrecere, duminică, pentru locuitorii comunei Muntenii de Jos, și nu numai, cu ocazia împlinirii celor 613 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare. Ore întregi de muzică populară, cu participarea extraordinară a artiștilor Daniela Condurache și Mihai Ciobanu.

Mai multe instituții din județ s-au implicat, pe 2 iulie, în organizarea evenimentului dedicat comemorării celor 613 de la moartea voievodului Ștefan cel Mare. Astfel, la statuia ecvestră a domnitorului de la Băcăuani, a fost organizată o mare petrecere, cu participarea a numeroși artiști de muzică populară, majoritatea autohtoni.

Manifestarea culturală, intitulată ”Ștefan cel Mare și Sfânt – Cavaler al creștinătății”, a început la ora 15.00, cu o serbare câmpenească, cu cântec, joc și voie bună. După slujba de pomenire a eroilor neamului și depunerea de coroane, la ora 18.00 a început spectacolul artistic propriu-zis. Pentru început, a cântat grupul folk ”Amicii”, după care au intrat pe scenă, pe rând, Viviana Bulgaru și Ansamblul de dansuri populare ”Zăstrea Muntenilor” al Centrului Cultural ”Podul Înalt” Muntenii de Jos. Din spectacol nu au lipsit Ansamblul de dansuri populare ”Hora Vasluiului”, îndrăgita interpretă Elena Milea, precum și invitații speciali Daniela Ungureanu și Mihai Ciobanu.

Întreaga manifestare s-a încheiat la ora 22.00, cu un foc de artificii oferit de Primăria Muntenii de Jos.

Pe toată durata evenimentului, publicul a putut vizita și o inedită expoziție în aer liber de replici ale armelor din Perioada ștefaniană, precum arcuri, arbalete, săbii, toporiște, vârfuri de săgeți, iatagane. De asemenea, Muzeul Județean Vaslui a expus și replici ale veșmintelor fostului domnitor Ștefan cel Mare, toate obiectele fiind cele folosite în timpul filmărilor din anii ’70 a celebrului film istoric românesc ”Ștefan cel Mare – Vaslui 1.475”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: