Home » Administratie » Să auzi și să nu crezi: Consiliul Județean Vaslui se apucă de reparații pe drumurile județene

Să auzi și să nu crezi: Consiliul Județean Vaslui se apucă de reparații pe drumurile județene

Nouă milioane de lei vor fi cheltuite în acest an de la bugetul Consiliului Județean pentru lucrări de întreținere și reparații a o parte din cei peste 950 de kilometri de drumuri județene. Principalele artere prinse în program pentru reabilitare sunt DJ 245D Unțești – Ulea, DJ 207E Brodoc – Oșești și DJ 245 Băcani – Alexandru Vlahuță.

Societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA Vaslui, a cărui unic acționar este Consiliul Județean Vaslui, are un buget generos în acest an. Pentru cei peste 950 de kilometri de drumuri județene, unitatea va avea de cheltuit nouă milioane de lei pentru lucrări de întreținere și reparații, atât curente cât și periodice. În aceste condiții, locuitorii din mai multe comune ale județului se vor putea bucura de drumuri ceva mai bune. Astfel, se vor realiza lucrări de asfaltare în continuare pe 6 km din DJ 245D Unțești – Ulea, reparații pe 23 km de drum din DJ 207E Brodoc – Oșești, pe 25 km din DJ 245 Băcani – Alexandru Vlahuță și 12 km din DJ 247 Telejna – Bălteni Deal. De asemenea, lucrările au fost finalizate pe DJ 244 A, din DN 24 la Vutcani, precum și DJ 244 K, din DN 24 la Tanacu. SC LDP SA a mai prins în program și repararea a 12 km din drumul județean DJ 244 D municipiul Huși – Bunești Averești, cel pe care peste 60 de oameni au protestat de curând. Nu în ultimul rând, societatea va turna un covor compact de asfalt pe 500 de metri în localitatea Berezeni, din drumul național DN 24 A spre Stuhuleț.

Evident că facem și lucrări de urgență pentru că apar tot felul de situații, cum ar fi alunecări de teren, cedări de podețe, desfundări la drumurile pietruite în urma precipitațiilor”, ne-a declarat directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotigă.

Majoritatea lucrărilor de reparații și întreținere se realizează cu utilajele societății, însă, în cazul unor asfaltări sau pietruiri cu termen, SC LDP SA Vaslui apelează, pe bază de comandă, la alte firme, pe specific de lucrări. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: