Home » Justitie » Jandarmii au acționat cu efective mărite pentru asigurarea ordinii la bacalaureat

Jandarmii au acționat cu efective mărite pentru asigurarea ordinii la bacalaureat

Jandarmii din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Bârlad au acordat o atenție deosebită pentru asigurarea ordinii publice la centrele de examinare și evaluare a bacalaureatului, la liceele date în responsabilitate. În zona adiacentă și în incinta școlilor, numărul contravențiilor a fost în scădere. 

La fel de important pentru jandarmii bârlădeni este menținerea ordinii publice în sistem integrat cu poliția. Aceștia au asigurat în ultima decadă a lunii iunie cu o medie zilnică de 20 de jandarmi, atât în mediul urban cât și în mediul rural, pe raza a 12 comune. Au asigurat ordinea publică la activitățile cultural-artistice cu public numeros, la bâlciul din localitatea Fălciu.

De asemenea, pe segmentul menținerii ordinii publice, s-au organizat și o serie de acțiuni punctuale pentru combaterea faptelor antisociale în zonele de interes operativ, totodată fiind derulate campanii pentru informarea cetățenilor cu privire la prevenirea furturilor din avutul public și privat, cât și a violenței domestice.

S-a acționat pentru scăderea timpului de intervenție la „112”, acționând prompt la un număr de 103 de apeluri „112”, ocazie cu care s-au aplicat un număr de 124 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.050 lei cu privire la încălcări ale normelor de conviețuire socială și au fost constatate 18 infracțiuni flagrante. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: