Home » Sanatate » În plină caniculă, un bărbat a ajuns la spital în șoc hipotermic

În plină caniculă, un bărbat a ajuns la spital în șoc hipotermic

Un bătrân de 88 de ani din localitatea Blăgești a ajuns, duminică, la Spitalul „Elena Beldiman”, în șoc hipotermic. Bărbatul orb a căzut într-o râpă din apropierea casei, unde a stat câteva ore bune până l-a găsit familia. Din cauza ploii torențiale reci și a scăderii bruște a temperaturilor din timpul nopții, starea de sănătate a bărbatului s-a înrăutățit și a intrat în hipotermie.

Pacientul în vârstă de 88 de ani a fost adus în șoc hipotermic la Compartimentul de Primire a Urgențelor, i s-a acordat primul ajutor, a fost încălzit și echilibrat, după care a fost trimis acasă cu aparținătorii”, a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului de Urgență din Bârlad.

Din cele relatate de Alec Chirilă, primarul comunei Blăgești, bătrânul a plecat de acasă sâmbătă seară, se pare, la un magazin. La întoarcere, orb fiind, a căzut într-o râpă, nu departe de casă. Cu toate că familia și Poliția l-au căutat toată seară, bătrânul nu a fost găsit, așa că acesta stat în frig și ploaie până dimineață. Localnicii spun că e o minune că a scăpat cu viață. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: