Home » Sanatate » Bebeluș din Deleni, dus la un spital din Iași, după ce s-a înecat cu propriile secreții

Bebeluș din Deleni, dus la un spital din Iași, după ce s-a înecat cu propriile secreții

Un copil de patru luni, din Deleni, a ajuns în stare gravă la spital, cu insuficiență respiratorie, după ce s-a înecat cu propriile secreții de la infecția respiratorie de care suferea. Medicii vasluieni au decis, ulterior, transferul bebelușului la Spitalul de Copii din Iași, având în vedere riscurile la care era expus, mai ales că avea și un deficit de glutiție.

Virozele respiratorii de sezon dau tot mai multe bătăi de cap atât cadrelor medicale și echipajelor de intervenție din județ cât și pacienților ori părinților acestora, în cazul copiilor. Este și situația unui bebeluș de doar patru luni, din Deleni, care și-a băgat în sperieți părinții, în condițiile în care nu putea respira din cauza secrețiilor nazale cu care se îneca. În consecința, mama copilului a chemat ambulanța în ajutor, la caz fiind trimisă o ambulanță de terapie intensivă mobilă.

Echipajul medical a constatat că, pe lângă problemele de respirație, copilul avea și un deficit de glutiție. După ce a fost stabilizat, bebelușul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Vaslui au decis transferul copilului la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” Iași. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*