Home » Administratie » Un nou corp de birouri, în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

Un nou corp de birouri, în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

Piața „Sfântul Ilie” din Bârlad va scăpa de mirosul emanat de la grupul sanitar din centrul pieței. La anul, pe vremea asta, în locul acestei toalete publice va fi construit un corp nou de birouri.

Consilierii locali  au aprobat săptămâna trecută documentația și indicatorii tehnico-economici precum și executarea obiectivului  de schimbare a destinației din grup sanitar în corp de birouri. Valoarea întregii investiții se ridica la aproximativ 108.000 de lei, bani care vor  fi alocați din bugetul Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad.

Lucrările la noul corp de birouri vor începe la sfârșitul lunii februarie, imediat după ce va fi montat un grup sanitar tip container mobil, în zona Pieței de gros, racordat la rețeaua de apa și canalizare a orașului.

„Până acum, grupul sanitar al Pieței a fost închiriat unei firme care ne plătea lunar 800 de lei. Noi sperăm ca prin administrarea directa a toaletei tip container, în premieră la Bârlad, să încasam o sumă chiar mai mare. Accesul în acest grup sanitar se va face cu ajutorul fiselor, automat, prețul perceput fiind de 1 leu. Piața va scăpa de mirosul greu, mai ales că grupul sanitar era și este, deocamdată, amplasat destul de central, în apropierea halei de produse din carne și lactate.”, a declarat, pentru Est News, Mircea Iosipescu, directorul DAPPC.

În noul corp de clădire, în suprafață de 72 m.p., va funcționa Biroul Personal, Biroul juridic, secretariatul și biroul șefului Compartimentului administrativ. Își vor desfășura activitatea acolo șase persoane, dar în acest spațiu va fi adăpostita toată documentația existentă, zeci de dosare, arhiva Direcției. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: