Home » Social » Sprijin pentru familiile cu copii aflate în dificultate, la Complexul de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” din Bârlad

Sprijin pentru familiile cu copii aflate în dificultate, la Complexul de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Un centru mult așteptat! Ieri, a fost inaugurat și sfințit la Bârlad Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii, aflat în subridinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu”.

Centrul a fost înființat cu scopul de a preveni separarea minorilor de familie, specialiștii de aici având rolul de a acorda consiliere psihologică, juridică și socială atât pentru părinți cât și pentru copiii din familiile defavorizate.

„Centrul are un scop precis: prevenirea abandonului școlar, a delincvenței juvenile, reabilitarea și îmbunătățirea relațiilor itrafamiliale, în vederea evitării separării copiilor de familie. Prin activitățile de consiliere psihologică, socială și juridică, familiile pot fi ajutate să depășească mai ușor și să gestioneze situațiile de criză, precum abandonul școlar, plecarea de acasă a minorilor, divorțul părinților, situațiile de îmbolnăvire sau decesul unor membri ai familiei. Tot în cadrul acestui centru, va fi implementat și proiectul <<Școala părinților>>, știut fiind faptul că mulți părinți nu știu cum să gestioneze situațiile care pot apărea în comunicarea cu proprii copii.”, ne-a declarat Ionel Brătianu, coordonator de specialitate în cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” din Bârlad.

Centrul asigură continuitatea pregătirii copiilor, care vor fi ajutați să își facă temele după ce vin de la școală, dar care vor beneficia și de o masă caldă pe zi. Capacitatea Centrului de Zi este de 50 de locuri, părinții aflați în dificultate fiind așteptați să conștientizeze că atât ei cât și copiii lor au nevoie de suport de specialitate. În egală măsură, centrul este binevenit atât pentru părinți cât și pentru copii. Adulții sunt ajutați să urmeze calea corectă, iar copiii lor să nu abandoneze cursurile școlare.

Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii are o echipă multidisciplinară, are cuprinde un terapeut ocupațional, un asistent social, un psiholog, un educator, un instructor de educație și un asistent medical, sub conducerea  șefului de centru, Polixenia Condrea, și a coordonatorului de specialitate.

La inaugurare au participat Roxana Hriscu, directorul general adjunct al DGASPC Vaslui, Marius Dohotaru, directorul executiv al DGSAPC Vaslui, Roxana Miron – Feraru, viceprimarul municipiului Bârlad, precum și reprezentanți ai școlilor partenere și ai sponsorilor care au ajutat la dotarea centrului.

About admin

%d blogeri au apreciat: