Home » Administratie » A pocnit din nou! Rețeaua de apă a Bârladului nu mai rezistă!

A pocnit din nou! Rețeaua de apă a Bârladului nu mai rezistă!

Bârlădenii așteaptă refacerea din temelii a rețelei de apă din oraș, dar, între timp, avariile „curg gârlă”. În medie, Aquavas înregistrează două avarii  zilnic, unele mai grave, altele mai puțin grave.

Luni, de exemplu, rețeaua de apă a cedat în zona Bisericii Domneasca, chiar în fața lăcașului de cult. Apa a curs câteva ore bune, iar marți a fost oprită pierderea de apă.

„A trebuit să intervenim în rețea, fără însă a opri furnizarea apei potabile în oraș. Conducta din zona centrală, din imediata vecinătate a Bisericii Domneasca, s-a spart din cauza vechimii. Este o conductă din metal, montată în 1960, în care echipa de muncitori a identificat o gaură. Am oprit pierderea de apă, am eliminat apa și vom monitoriza lucrarea până miercuri, pentru a vedea dacă nu mai apar probleme. Vom reface apoi trotuarul din pavele cu oamenii noștri.”, ne-a declarat Vasile Ungureanu, directorul SC Aquavas sucursala Bârlad.

Din păcate, asemenea avarii se vor înmulți în perioada următoare și pe lângă disconfortul creat prin oprirea furnizării apei, de cele mai multe ori, trotuarele și străzile orașului vor fi pline de plombe asfaltice inestetice.

După organizarea a patru licitații la care nu s-a înscris nicio firmă, Aquavas intenționează să solicite Ministerului Fondurilor Europene suplimentarea valorii proiectului de apă și canal, care în prezent este de 50 de milioane de lei, în vederea atragerii firmelor la cea de-a cincea licitație ce va fi organizată pentru acest obiectiv foarte important pentru bârlădeni. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*