Home » Justitie » Amendă de 30.000 de lei pentru Spitalul Huși în cazul pacientului care s-a sinucis

Amendă de 30.000 de lei pentru Spitalul Huși în cazul pacientului care s-a sinucis

Spitalul Municipal Huși a fost amendat cu suma de 30.000 de lei de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui la o zi după ce un pacient în vârstă de 57 de ani s-a sinucis, aruncându-se de la etajul doi al clădirii la scurt timp după ce a suferit o operație de amputare a unuia din picioare. De asemenea, autoritățile sanitare au sancționat-o cu 2.000 de lei și pe asistenta medicală care l-a lăsat nesupravegheat pe bolnav.

Cazul pacientului de 57 de ani de la Spitalul Huși care s-a sinucis la scurt timp de la ieșirea din sala de operație s-a lăsat cu o sancțiune în premieră pentru județul Vaslui. Este vorba de o amendă de 30.000 de lei aplicată unității medicale pe motiv că bolnavul nu a fost consiliat psihologic de către specialistul spitalului înainte de intervenția chirurgicală de amputare a piciorului. ”În urma controlului efectuat de către inspectorii noștri, s-a constatat inexistența protocolului de consiliere psihologică a pacienților. Acesta trebuie să existe la nivel de orice unitate medicală unde se efectuează intervenții chirurgicale și aplicat așa cum prevede legea. Este vorba de o procedură, în care pacienților li se explică, înainte de operație, ce implică amputarea unui picior, de exemplu, astfel încât impactul post-operator să fie cât mai mic”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

O sancțiune pecuniară, în valoare de 2.000 de lei, i s-a aplicat și asistentei medicale care l-a lăsat nesupravegheat pe pacientul de 57 de ani în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului hușean. În aceste condiții, bărbatul a avut timp suficient să-și smulgă branula de la mână și cablurile prin care era monitorizat medical ca apoi să se urce pe fereastră și să se arunce în gol. În urma impactului cu cimentul, pacientul a suferit leziuni grave care i-au provocat și moartea în scurt timp astfel încât manevrele de resuscitare făcute de echipajul medical ajuns în scurt timp la bărbat să fie inutile. Incidentul s-a petrecut luni după-amiază în curtea Spitalului Municipal Huși și este cercetat și de poliție. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: