Home » Social » Aquavas Vaslui va folosi tehnologia wireless pentru citirea contoarelor de apă

Aquavas Vaslui va folosi tehnologia wireless pentru citirea contoarelor de apă

SC Aquavas – Filiala Vaslui vrea să revoluționeze modul în care se citesc datele de la contoarele de apă. Astfel, din acest an va fi introdus un proiect pilot de citire a apometrelor de la distanță.

”Se va implementa acest proiect, pentru ca indexul la apă să poată fi citit din parcarea blocului. Așa nu vor mai fi discuții, că proprietarii nu ne dau voie în locuințe persoanelor care citesc datele. Va fi achiziționată aparatura necesară și se va implementa urgent acest program. Proiectul va fi prins în bugetul SC Aquavas pentru acest an. Cei de la societatea de apă și canal sunt văzuți de cetățeni ca niște hoți, și le-am spus că trebuie să își schimbe această imagine”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

O altă direcție de acțiunea în anul 2020 pentru SC Aquavas Vaslui este continuarea lucrărilor de contorizare a scărilor de bloc. Cum anul trecut societatea nu a cheltuit banii destinați acestor lucrări, se așteaptă ca în acest an situația să se schimbe radical.

Practic, campania de contotizare a instalațiilor de alimentare cu apă potabilă pe fiecare scară de bloc din municipiul Vaslui va dura aproximativ trei ani. La această dată, dintr-un total de 330 scări de bloc mai sunt de contorizat 200 scări de bloc. Primăria Vaslui a prevăzut în bugetul pentru anul 2019 suma de 500.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de contorizare.

”Anul trecut, Consiliul Local Vaslui a aprobat o finanțare pentru a se continua ceea ce a început în urmă cu câțiva ani. Filiala Aquavas realizează lucrările de contorizare. În 2019 nu s-au cheltuit toți banii alocați pentru contorizare și nu cred că s-au făcut toate diligențele în acest sens”, a mai spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...

Cresc sau nu pensiile cu 40%?! Pensionarii vasluieni se așteaptă la o iarnă de coșmar, cu frig și foame

de Dănuț CIOBANU  Pensionarii sunt pregătiți să dea Guvernul ...

Veste proastă pentru copii. Pista de role din municipiul Vaslui rămâne închisă din cauza COVID-19

Pista pentru skateboarding și role din municipiul Vaslui rămâne ...