Home » Social » Aquavas Vaslui va folosi tehnologia wireless pentru citirea contoarelor de apă

Aquavas Vaslui va folosi tehnologia wireless pentru citirea contoarelor de apă

SC Aquavas – Filiala Vaslui vrea să revoluționeze modul în care se citesc datele de la contoarele de apă. Astfel, din acest an va fi introdus un proiect pilot de citire a apometrelor de la distanță.

”Se va implementa acest proiect, pentru ca indexul la apă să poată fi citit din parcarea blocului. Așa nu vor mai fi discuții, că proprietarii nu ne dau voie în locuințe persoanelor care citesc datele. Va fi achiziționată aparatura necesară și se va implementa urgent acest program. Proiectul va fi prins în bugetul SC Aquavas pentru acest an. Cei de la societatea de apă și canal sunt văzuți de cetățeni ca niște hoți, și le-am spus că trebuie să își schimbe această imagine”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

O altă direcție de acțiunea în anul 2020 pentru SC Aquavas Vaslui este continuarea lucrărilor de contorizare a scărilor de bloc. Cum anul trecut societatea nu a cheltuit banii destinați acestor lucrări, se așteaptă ca în acest an situația să se schimbe radical.

Practic, campania de contotizare a instalațiilor de alimentare cu apă potabilă pe fiecare scară de bloc din municipiul Vaslui va dura aproximativ trei ani. La această dată, dintr-un total de 330 scări de bloc mai sunt de contorizat 200 scări de bloc. Primăria Vaslui a prevăzut în bugetul pentru anul 2019 suma de 500.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de contorizare.

”Anul trecut, Consiliul Local Vaslui a aprobat o finanțare pentru a se continua ceea ce a început în urmă cu câțiva ani. Filiala Aquavas realizează lucrările de contorizare. În 2019 nu s-au cheltuit toți banii alocați pentru contorizare și nu cred că s-au făcut toate diligențele în acest sens”, a mai spus Vasile Pavăl.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

2 comments

  1. Normal ca la luat banii au cea mai buna tehnologie, doar la serviciile pe care le ofera sunt cu 2000 de ani in urma.

  2. Asta e o gluma. Nici apa nu dau, e vai de capul lor, dapai sa mai citeasca wireless :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*