Home » Administratie » Autoritățile se pregătesc să facă față codului galben de ninsori și vânt anunțat pentru județul nostru

Autoritățile se pregătesc să facă față codului galben de ninsori și vânt anunțat pentru județul nostru

Conducerea județului este în gardă în aceste zile pentru a interveni în teritoriu atunci când situația o va impune, în condițiile în care cantități mari de precipitații, în special ninsori, și rafale puternice de vânt sunt anunțate pentru cel puțin 24 de ore în întreaga zonă a Moldovei. Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Bârlad și cei ai societății Lucrări Drumuri și Poduri Vaslui au dat garanții că sunt pregătiți să deszăpezească drumurile din județ.

Vremea rea va pune stăpânire pe județul nostru pentru prima dată în actualul sezon rece. Cel puțin așa sună avertizările meteorologice ale specialiștilor, care anunță cantități importante de zăpadă și vânt puternic pe teritoriul întregii zone a Moldovei. În aceste condiții, ninsorile vor fi viscolite, ceea ce va dat bătăi de cap atât participanților la trafic cât și drumarilor care trebuie să intervină pe cei peste 1.400 de km de drumuri județene și naționale de pe teritoriul județului nostru.

Am discutat cu cei de la Drumuri Naționale și Drumuri Județene și mi-au spus că sunt pregătiți să intervină. Acest lucru îl vom vedea atunci când vor intra efectiv la lucru. Să sperăm că nu vor fi probleme”, ne-a declarat prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Pe lângă blocajele create de zăpadă, o altă problemă care ar putea apărea pe șosele ar putea fi, într-o primă fază, poleiul. Și asta în condițiile în care precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie și abia apoi se vor transforma în ninsoare. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: