Home » Administratie » Cât mai au de așteptat bârlădenii din Munteni ca să ajungă transportul public și la ei în cartier?

Cât mai au de așteptat bârlădenii din Munteni ca să ajungă transportul public și la ei în cartier?

Unde este noul traseu de transport public, pe care consilierii locali din Bârlad l-au aprobat în luna noiembrie a anului trecut? Locuitorii din cartierul Munteni nu au  nici acum mijloace de transport public, cu care să se deplaseze către Centru sau în zone mai îndepărtate ale orașului.

Au trecut deja trei luni de când primarul Boroș le-a promis  autobuze,  dar, deocamdată, nici urmă de acestea în cartier. Bârlădenii care locuiesc în Munteni cât și în Podeni sunt nevoiți să ia apă la bocanci întrucât apa băltește pe străzile acestor cartiere, iar oamenii sunt nevoiți să circule cum pot, inclusiv copiii lor care merg la școală pe jos.

Observația privind neimplicarea Primăriei în realizarea proiectului privind introducerea mijloacelor de transport în Munteni a fost făcută de consilierii PSD, într-o conferință de presă organizată în urmă cu câteva zile.

Pe lângă această problemă, consilierul Dorin Apostu a făcut referire și la infrastructura orașului. Acesta a declarat că în Bârlad sunt 40 kilometri de stradă neasfaltați, dintre care aproape 25 km  doar în Munteni și Podeni.

Având în vedere că primarul Dumitru Boroș a reproșat consilierilor PSD de mai multe ori că s-au opus asfaltărilor,  inclusiv asfaltării străzii Emandi, Dorin Apostu a ținut să precizeze:

„În februarie 2019, consilierii PSD au votat proiectul de hotărâre privind asfaltarea unui număr de nouă străzi. În cadrul dezbaterilor la acest proiect, am cerut să ni se comunice sursa de finanțare a acestor investiții importante. Am primit din partea domnului primar un răspuns evaziv: << De la bugetul local!>>. În jur de 50 de miliarde lei vechi veneau din economia făcută cu licitația pentru lucrările de canalizare menajeră din Munteni și Podeni. Această sumă am fi dorit să fie folosită pentru asfaltare și realizarea canalizării pluviale din cartierele Munteni și Podeni. Nu înseamnă că am fost împotriva proiectului privind asfaltarea celor nouă străzi, dar am fi vrut ca banii obținuți din economia făcută să ajungă tot în aceste cartiere, măcar pentru asfaltarea străzilor principale. Eu am copilărit în Munteni și nu s-a schimbat nimic de atunci, străzile arată la fel. Din păcate, după cum se poate vedea, în aceste cartiere apa băltește când plouă, copiii se duc la școală călcând în bălți, pentru că nu au străzi practicabile. În plus, sunt nevoiți să meargă pe jos, pentru că, deși au trecut trei luni de când am votat înființarea unui nou traseu de transport public, după cum se vede, Primăria nu se mișcă deloc.” (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: