Home » Administratie » Ce trebuie să știe bârlădenii despre colectarea deșeurilor de către operatorul de salubritate

Ce trebuie să știe bârlădenii despre colectarea deșeurilor de către operatorul de salubritate

De reținut! Având în vedere reacțiile populației municipiului Bârlad privind frecvența  ridicării deșeurilor de către operatorul de salubritate, conducerea SC Urbana SA face cunoscut, și prin intermediul cotidianului Est News, programul  colectării. De fapt, operatorul de salubritate, care și-a început activitatea la Bârlad pe 1 Ianuarie, desfășoară o campanie de informare pe teren, cu ajutorul afișelor și pliantelor.

Așadar, bârlădenii care locuiesc la bloc trebuie să știe că gunoiul menajer se ridică de luni până sâmbătă, o singură dată pe zi. Tot în cazul acestora, deșeurile reciclabile se colectează de două ori pe săptămână, marțea și miercurea. La case, gunoiul menajer se ridică o singură dată pe săptămână, de la fiecare gospodarie, de luni până vineri.

SC Urbana SA are două mașini care merg simultan, în cursul săptămânii, și ridică deșeurile reziduale de la populația ce locuiește la case, iar sâmbăta, aceleași mașini colectează deșeurile reciclabile de la case. Reciclabilele sunt colectate de la fiecare gospodărie, de două ori pe lună.

Programul de colectare a deșeurilor este afișat la sediul SC Urbana, situat lângă Cimematograful „Victoria”, astfel încât fiecare bârlădean, în special cei de la case, să știe exact care sunt zilele de ridicare a gunoiului. Cetățenii pot adresa întrebări, ori pot face sesizări în cazul în care programul de ridicare a gunoiului nu este respectat întocmai.

Conducerea societății precizează că duminica și în sărbătorile legale, operatorul de salubritate nu colectează nici gunoiul menajer, nici deșeurile reciclabile. Dacă Primăria solicită acest lucru, pentru anumite zone, operatorul se conformează doar dacă aceste servicii suplimentare sunt plătite.

About Mihaela Niculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Șefii Primăriei Vaslui și Consiliului Județean, singurii care au depus coroane de Ziua Eroilor

Ambele conduceri ale Consiliului Județean și Primăriei Vaslui au ...

Buzatu: ”A început o epurare masivă, ilegală, a salariaților din ministere, cu zeci de ani vechime, pentru ca PNL să își pună în loc lipitorii de afișe”

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a lansat un ...

Proiect capital pentru municipiul Vaslui: strategie de dezvoltare urbană pentru 2021-2027

Consiliul Local (CL) a aprobat implementarea proiectului ”Planificare Strategica ...