Home » Administratie » Placă de azbociment, smulsă de vânt de pe un bloc din Huși și aruncată pe o trecere de pietoni. Nu au existat victime

Placă de azbociment, smulsă de vânt de pe un bloc din Huși și aruncată pe o trecere de pietoni. Nu au existat victime

O placă de azbociment a fost smulsă de rafalele puternice de vânt de pe un bloc din municipiul Huși și aruncată în stradă, pe o trecere de pietoni, numai o minune făcând să nu există nicio victimă în urma incidentului. Pompierii alpiniști au intervenit pentru asigurarea acoperișului și pentru a preveni desprinderea și a altor plăci de azbociment.

Vântul puternic care a cuprins zona de est a României creează probleme și în județul nostru. Una dintre acestea a fost și în municipiul Huși, acolo unde o placă de azbociment a fost smulsă de o rafală de vânt și aruncată în stradă, mai exact pe o trecere de pietoni de pe strada Florilor. Trecătorii s-au speriat foarte tare și au chemat pompierii pentru a interveni și a preveni astfel o tragedie.

Din păcate, nu s-a putut interveni cu autoscara din cauza mașinilor parcate în zona blocului. În consecință, un alpinist pe care îl avem pregătit special pentru astfel de misiuni a urcat pe acoperiș și a îndepărtat aproximativ 20 de metri pătrați de plăci de azbociment care se puteau desprinde”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii i-au transmis proprietarului podului să-și ia măsurile care se impun întrucât există riscul ca întregul acoperiș să fie ”umflat” de vânt, reprezentând un adevărat pericol pentru trecătorii din zonă. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: