Home » Social » Primii pensionari și salariați din județul Vaslui pleacă la tratament balnear

Primii pensionari și salariați din județul Vaslui pleacă la tratament balnear

În perioada 17 – 19 februarie 2020, pleacă la tratament balnear prima serie de pensionari si asigurați ai sistemului public de pensii din județul Vaslui. Beneficiarii vor face tratamentul în stațiunile balneare care sunt în administrarea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Este vorba despre stațiunile Pucioasa, Nicolina, Amara, 1 Mai, Covasna și Buziaș.

Isabel Bogdan, directorul Casei Județene de Pensii Vaslui, a precizat că județul nostru a primit un număr total de 86 de bilete de tratament pentru prima serie de beneficiari.

”Printr-un ordin al președintelui CNPP, s-a stabilit nivelul maxim al tarifului pentru biletele de tratament aferente acestui an. De asemenea, ca o noutate, pensionarii nu trebuie să mai depună odată cu cererea pentru solicitarea unui bilet de tratament o copie a cărții de identitate și o copie a talonului de pensie”, a precizat Isabel Bogdan.

Începând din anul trecut, dată înregistrării cererii nu mai este un criteriu de selecție în ceea ce privește alocarea biletelor de tratament, iar cererea poate fi depusă și cu 30 de zile înainte de luna în care beneficiarul dorește să plece la tratament.

Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: