Home » Invatamant » Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, a fost inaugurat de Episcopia Hușilor în localitatea Pogănești, de pe Valea Prutului. Implementat în colaborare cu Fundația ”Noi Orizonturi” Hunedoara, proiectul este unul din cele douăsprezece care urmează a fi lansate în această perioadă de Biserica Ortodoxă Română pe teritoriul județului nostru.

Bucurie în sufletele a peste 30 de copii și adoleenți din Pogănești, după ce parohia din localitate le-a deschis un club în care vor putea învăța, prin servicii aduse comunității, să înmulțească faptele bune, să studieze Sfânta Scriptură mai mult, să facă proiecte, din care să culeagă informații folositoare pentru formarea lor intelectuală, culturală și spirituală. Proiectul este inițiat de Sectorul ”Activități cu tineretul” al Centrului Eparhial Huși, cu binecuvântarea episcopului Hușilor, preasfințitul Ignatie, și implementat în parteneriat cu Fundația „Noi Orizonturi” din Hunedoara.

Cu mult entuziasm și cu ajutorul Domnului, am început activitățile clubului ”Credo Imapact”, care au stârnit interesul și curiozitatea nu doar a copiilor, ci și a noastră, a liderilor. Este provocator pentru noi toți să realizăm proiecte în beneficiul comunității, proiecte pe care tinerii înșiși le aleg și le coordonează, pentru a culege ulterior roadele mult dorite, și anume pe de o parte bucuria beneficiarilor, iar pe de altă parte modelarea frumoasă a caracterelor tinerilor noștri”, a declarat preotul Flavius Iosif, liderul clubului „Camarazii” Pogănești.

Intitulat sugestiv „Camarazii”, clubul din Pogonănești este format din 30 de copii și adolescenți din satele componente ale satelor Pogănești și Chersăcosu. Până acum, la nivelul județului au mai fost deschise alte cinci cluburi în parohiile din Hârsova, „Învierea Domnului și Sf. Ecaterina” Bârlad, Hurdugi, Gugești și Peicani, alte șase urmând a fi inaugurate în diverse parohii vasluiene. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*