Home » Sanatate » Unitate de panificație din Vaslui închisă pentru că punea în pericol sănătatea consumatorilor!

Unitate de panificație din Vaslui închisă pentru că punea în pericol sănătatea consumatorilor!

de Mihaela NICULESCU

Revoltător! Inspectorii sanitari veterinari au descoperit nereguli grave la o fabrică de pâine din Vaslui, aparținând unei cunoscute societăți din județ.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui (DSVSA) au emis ordonanță de interzicere a activității, cu închiderea temporară (maximum trei luni) până la remedierea deficiențelor și au amendat unitatea cu 10.000 de lei.

Ieri, în urma sesizărilor făcute către DSVSA de unul dintre foștii angajați ai societății, inspectorii sanitari veterinari au mers să verifice dacă aspectele sesizate se confirmă și, din păcate, au fost nevoiți să constate că neregulile semnalate sunt reale.

Reprezentanții DSVSA s-au îngrozit când au mers în control la unitatea de panificație din Vaslui, unde au descoperit șoareci, activitatea desfășurându-se în condiții incalificabile, de igienă precară. Utilajele erau necurățate, nedegresate, nedezinfectate, iar angajații nu purtau echipamente de protecție.

„În urma unei sesizări pe care am primit-o joi, 13 februarie, cu privire la anumite nereguli existente, colegii mei au mers în control în aceeași zi și au dispus închiderea temporară a unei unități de panificație din Vaslui. O altă măsură aplicată a fost amendarea acesteia cu 10.000 de lei. Nu putem tolera ca o unitate de panificație să funcționeze în condițiile în care își desfășura activitatea fabrica respectivă. Verificările efectuate la fața locului au relevat aspecte grave privind încălcarea normelor de igienă, care i-au determinat pe inspectori să încadreze unitatea în grad ridicat de risc. Activitatea fabricii de pâine a fost suspendată pe o perioadă de trei luni, sau până la remedierea deficiențelor. Dacă până la expirarea termenului de trei luni unitatea nu se va conforma, aceasta va fi închisă definitiv.”, a declarat, pentru Est News, dr. Mihai Ponea, directorul DSVSA.

Acesta a mai menționat că este important ca populația să sesizeze la DSVSA orice nereguli observate atât în unitățile de producție cât și în cele de comercializare a pâinii, aliment de bază, care se consumă zilnic.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*