Home » Uncategorized » Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, dedicată pacienților din Vaslui, miercuri, la ora 19.00, la televiziunea regională Tele M

Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, dedicată pacienților din Vaslui, miercuri, la ora 19.00, la televiziunea regională Tele M

Campania de informare “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!” continuă, astăzi, cu etapa dedicată județului Vaslui.
Postul regional Tele M va transmite în direct miercuri, 19 februarie, la ora 19.00, emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”.
Invitații realizatorului emisiunii, Florina Stângaciu, vor fi dr. Adrian Grom, medic de familie în județul Vaslui, dr. Laura Huiban, medic primar gastroenterolog la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, centru prescriptor al tratamentului împotriva Hepatitei C, precum și chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre ambasadorii oficiali ai campaniei “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”
Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C, precum și de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.
În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din Vaslui, și nu numai, li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul gratuit pentru pacienții asigurați CAS.
Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, de la Tele M, va putea fi urmărită live și pe pagina Facebook a postului tv, prin intermediul căreia telespectatorii vor putea adresa întrebări invitaților.
România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.
Județul Vaslui deține un nedorit loc III, cu un procent de 4,95 la sută, situat peste media regională.

About admin

%d blogeri au apreciat: