Home » Administratie » Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ambulatoriu de specialitate extins și dotat cu tot ce trebuie. Este vestea pe care primarul Dumitru Boroș a făcut-o cunoscută luni, în conferința de presă, după ce a semnat la Piatra Neamț un proiectul de modernizare a ambulatoriului cu finanțare europeană. Primele demersuri au fost făcute în urmă cu un an și cinci luni de către specialiștii de la Biroul Fonduri Europene și de la Direcția Tehnică a Primăriei.

Despre demersurile privind construirea unui nou corp de spital, primarul nu a făcut nicio referire, deși, în toamna anului trecut, edilul promitea realizarea acestei investiții importante, iar  bârlădenii au la fel de mare nevoie de spații corespunzătoare pentru secțiile Pneumologie, Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Cu alte cuvinte, Bârladul va avea un ambulatoriu mai încăpător și mai dotat, extins până la gardul care desparte acum curtea spitalului de Pavilionul administrativ. Valoarea proiectului este de 14 milioane de lei, din care 6 milioane de lei vor fi direcționate către achiziționarea de aparatură.

În privința cadrelor medicale, a medicilor în primul rând, care vor asigura consultațiile în ambulatoriu, rămâne ca echipa managerială (viitoare) să se ocupe de acest aspect deosebit de important. Degeaba va avea spitalul din Bârlad ambulatoriu la standarde mai înalte, dacă nu va avea medici pentru toate specialitățile, care să se ocupe de pacienți fără taxă de consultație.

Am dorit să aflam câte specialități sunt acum acoperite de medici la Ambulatoriul Spitalului „Elena Beldiman”, dar nu am primit răspuns de la conducerea unității. Am cerut, de asemenea, și date despre numărul medicilor care consultă contra cost, dar nici la aceasta întrebare nu am primit un răspuns. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: