Home » Administratie » Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat public că va candida pentru un nou mandat de edil al municipiului

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat public că va candida pentru un nou mandat de edil al municipiului

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că va candida pentru cel de-al patrulea mandat în fruntea instituției, după ce, în prealabil, a primit și sprijinul Organizației Județene a PSD. Actualul edil al municipiului reședință a spus că își dorește să continue proiectele începute, iar scrutinul de la mijlocul acestui an va reprezenta un adevărat examen pentru ceea ce a făcut în cei 12 ani de activitate la conducerea urbei.

Una din marile enigme ale candidaturilor pentru apropiatele alegeri locale a fost deslușită la mijlocul acestei săptămâni. Și asta după ce actualul primar al municipiului Vaslui a făcut public anunțul privind o nouă candidatură a sa pentru postul pe care îl ocupă de aproape 12 ani. Desigur, Vasile Pavăl va merge tot sub sigla celor trei trandafiri, după ce și partidul i-a cerut-o să o facă la ultima ședință de săptămâna trecută.

Până la urmă cred că pot să merg mai departe, dar asta nu înseamnă că nu trec un examen. Trec un examen foarte serios și eu sunt conștient de acest lucru, pentru că pretențiile sunt mult mai mari și cetățenii mă privesc ca pe un om care a făcut, dar nu suficient. (…) Deocamdată, mi-a solicitat organizația să mai merg un mandat, s-a și votat, colegii știu ce am spus, că e o sarcină foarte grea, că sunt un om responsabil și ar fi păcat ca după atâția ani de muncă să clachez. Vreau să merg mai departe, organizația îmi oferă această susținere”, a declarat, miercuri, Vasile Pavăl. 

Primarul Vasluiului a infirmat anumite informații potrivit cărora ar urma să candideze din partea PSD la alegerile parlamentare, spunând că ”se va duce acasă” doar de la Primăria Vaslui, fie ca acest lucru se va întâmpla anul acesta ori peste mai mulți ani: ”Să știți că nimeni nu este de neînlocuit.(…) Nu am nici dorințe de mărire, nu mai am nimic, dar vreau să plec cu capul sus, că am încercat să fac ceva, chiar dacă nu mi-au reușit toate. Nu sunt dinainte câștigător. Voi fi, indiferent de rezultat, același om”.

Fost director al SC Goscom SA Vaslui în primul deceniu și jumătate după Revoluție și viceprimar al municipiului Vaslui în perioada 2004-2008, Vasile Pavăl a câștigat primul mandat în fruntea primăriei în anul 2008, când a intrat în turul al doilea al alegerilor alături de un candidat de la PD-L, obținând atunci 56% din voturi. În anii 2012 și 2016, când alegerile pentru desemnarea primarilor s-au organizat într-un singur tur, Pavăl a câștigat detașat, cu 79%, respectiv 75,92% din voturi, având cel mai mare scor din țară în rândul primarilor de reședință de județ. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: