Home » Administratie » Rețeaua avariată din Bârlad îngrozește echipele de la Aquavas. În curând, nu vor mai putea gestiona aceasta situație

Rețeaua avariată din Bârlad îngrozește echipele de la Aquavas. În curând, nu vor mai putea gestiona aceasta situație

Săptămâna a început „bine” la Bârlad. Luni seara și marți dimineață, conducta de apă ce traversează două străzi principale a cedat din cauza vechimii, iar muncitorii, deși au rezolvat destul de repede avaria, nu au finalizat lucrarea, de teamă să nu apară altă avarie.

De această dată, rețeaua de apă a cedat la intersecția străzii Transilvaniei cu strada Vasile Pârvan și la intersecția Bulevardului Epureanu cu strada Ion Creangă, în apropierea sediului Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă. Echipele ajunse la cele două avarii au constatat că rețeaua din țevi metalice, veche de mai bine de 50 de ani, aproape că nu mai poate fi reparată din cauza că este mâncată de rugină, subțiată și vulnerabilă la cel mai mic șoc.

Pe strada Ion Creangă, conducta de apă este atât de avariată încât nu se știe dacă va mai putea fi reparată în viitor. Cedează într-un loc, iar după reparații cedează în altul. De aceea, muncitorii de la Aquavas sunt nevoiți să monitorizeze un timp lucrarea, chiar dacă au rezolvat avaria.

Rețeaua de apă a municipiului Bârlad este într-o stare avansată de degradare, necesitând înlocuirea cât mai rapidă, în întregime, a conductelor. Bârlădenii așteaptă ca, anul acesta, să înceapă lucrările prevăzute în proiectul de reabilitare a rețelei. Unii reprezentanți ai autorităților locale și județene sunt sceptici, însă, în privința găsirii într-un timp relativ scurt a unui constructor care să preia o asemenea lucrare de anvergură. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: