Home » Administratie » Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui primăvăratic l-au impulsionat pe primarul de Bârlad să inițieze un proiect de hotărâre  care vizează aprobarea programului de plantare  de arbori și arbuști pe domeniul public. Și pentru că plantarea diverselor specii de arbuști nu mai putea aștepta, a introdus proiectul  peste ordinea de zi a ședinței extraordinare din 19 februarie.

În expunerea de motive a proiectului, Dumitru Boroș își argumentează inițiativa, invocând  îmbunătățirea continuă a peisagisticii orașului, creșterea suprafețelor cu spații verzi amenajate, precum și protejarea de insolație a populației, prin plantarea de arbori cu potențial mare de umbrire.

Așadar, Primăria va aloca din bugetul local aproximativ 25.000 de lei pentru achiziționarea de material dendrologic, precum arbori și arbuști  din speciile tei, prun decorativ, măr decorativ, mesteacăn, salcâm galben, magnolie, Forsythia, Spireea, Hibiscus etc. Asta, pentru ca orașul să fie mai verde, mai frumos, iar locuitorii să fie protejați de razele soarelui.

Cu cei 25.000 de lei vor fi cumpărați 250 de puieți de arbori și 50 de arbuști care vor fi plantați în zonele deficitare, sau care vor înlocui puieți uscați sau spațiile rămase goale după vandalizarea copăceilor.

„Vom planta   arbori și arbuști pe tronsonul cuprins între IRB și Fepa, pe ambele părți, la parcul de joacă de pe strada Conachi, cartier Deal, pe strada General Milea, zona Unității Militare, precum și pe strada Lirei, de la Cerbul de Aur spre Biserica „Sf. Mina”, pe strada Hotin, apoi la Gura Leului, pe bulevardul Primăverii. De asemenea, vom înlocui cei 16 copăcei de pe strada Petru Rareș, smulși sau rupți zilele trecute de un grup de vandali, care au fost identificați de Poliția Locală  și care vor trebui să achite prejudiciul estimat la 3.000 de lei.”, a explicat consilierilor ing. Olga Ungureanu, șefa serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei.

Așadar, proiectul inițiat de Dumitru Boroș, un proiect important, în viziunea sa, care nu mai putea aștepta, a fost votat în ședința extraordinară de către membrii legislativului local.

În prag de alegeri, edilul-șef își va sufleca din nou mânecile în fața bârlădenilor și în fața aparatului de fotografiat, cu care are o chimie specială, și va ajuta la plantarea puieților, una din cele mai mari realizări ale mandatului său. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*