Home » Administratie » Goscom Vaslui a eficientizat serviciul de termoficare al municipiului reședință

Goscom Vaslui a eficientizat serviciul de termoficare al municipiului reședință

Goscom Vaslui SA a reușit, în doar câteva luni de la preluare, să eficientizeze serviciul de furnizare al agentului termic în sistem centralizat și să asigure căldură și apă caldă în condiții optimi familiilor din municipiul reședință care sunt racordate la rețeaua comună. Societatea vasluiană de servicii publice a obținut și licența necesară de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), precum și autorizație de la Agenția pentru Protecția Mediului, iar cu abonații din blocurile unde livrează agent termic a semnat noile contracte de furnizare.

Serviciul de termoficare al municipiului Vaslui a ieșit din impasul în care se afla la începutul actualului sezon rece. Și asta datorită managementului eficient aplicat de societatea Goscom, cea căreia Consiliul Local i-a concesionat, începând cu 1 noiembrie, activitatea prestată până la acea dată de Termprod SA. Imediat după preluare, noul operator de termoficare a făcut investiții atât în centralele termice de cvartal cât și în conductele de transport și distribuție a energiei termice. Suma totală a reviziilor și reparațiilor s-a ridicat la 30.000 de lei. Rezultatul s-a văzut și a fost unul pe măsură, dovadă fiind lipsa sesizărilor venite din partea celor 135 de familii care mai primesc căldură și apă caldă în sistem centralizat.

Conducerea Goscom Vaslui SA susține că singurele nemulțumiri care ar fi putut exista din partea populației ar fi cele legate de costul serviciilor. ”Într-adevăr, facturile ar putea fi mai mari ca în iernile anterioare. Însă, acest aspect este legat strict de costul de producție al gigacaloriei. Acesta a fost majorat din cauza creșterii valorii manoperei, care nu mai fusese actualizată din 2017. În tot acest timp, salariul minim a fost ajustat de mai multe ori”, ne-a declarat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Costul de producție al gigacaloriei este la ora actuală la nivelul municipiului Vaslui de 548,04 lei, fără TVA. Producția medie a societății Goscom pentru blocurile din cele trei zone unde furnizează căldură și caldă în sistem centralizat, respectiv Zona Industrială, Crucea Gării și Termica, este de 130 gigacalorii pe lună. O parte din cost este suportată de către Consiliul Local, populația plătind doar 240 de lei/gigacalorie. Până la începutul acestei ierni, vasluienii racordați în sistem centralizat achitau 180 lei/gigacalorie, fiind printre cele mai mici prețuri din țară. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: