Home » Sports » Un sportiv din Pochidia concurează la Campionatul Mondial de Kempo, în Tunisia

Un sportiv din Pochidia concurează la Campionatul Mondial de Kempo, în Tunisia

Talentatul sportiv Dan Vlăduț Hussein, membru al Clubului Miyagi Dojo din Bârlad, a primit, zilele trecute, vestea că va participa în luna aprilie la Campionatul Mondial de Kempo, care se va desfășura în Tunisia, în perioada 18-24 aprilie.

Federația Română de Kempo i-a trimis deja invitația de a face parte din lotul național, pentru a se întrece cu cei mai buni sportivi ai lumii, din domeniul artelor marțiale.

Dan Vlăduț Hussein, la cei 19 ani, este campion național, vicecampion european și vicecampion mondial la Kempo, titlu obținut anul trecut la Campionatul Mondial de la Budapesta. Are un palmares impresionant, care, de altfel, a fost decisiv în selectarea sa în lotul național al României ce va evolua în Tunisia, la Campionatul Mondial de anul acesta.

„Dan Vlăduț Hussein duce mai departe tradiția clubului nostru, pentru că, de-a lungul timpului, mai mulți sportivi de la Miyagi Dojo au participat la campionate mondiale și chiar s-au clasat pe primele locuri. Cel mai titrat sportiv a fost Rareș Mârzac, cunoscut ca <<Duracell>>, care în urmă cu câțiva ani a câștigat titlul de campion mondial la Kempo, la categoria 12-14 ani. Vlăduț va concura la categoria 75 de kg  și sunt convins ca va avea o evoluție foarte bună, sigur va urca pe podium. Este un talent înnăscut, are un mare potențial, muncește și rezultatele se văd de la sine.”, a declarat, pentru Est News, Gabriel Manta, președintele clubului Miyagi Dojo.

Speranțe pentru un loc pe podium, dacă nu chiar pentru primul loc, are nu doar sensei Manta ci și primarul comunei Pochidia, unde locuiește Dan Vlăduț Hussein. Edilul l-a premiat de fiecare dată când s-a întors de la competiții importante. Mândria comunei va crește anul acesta, fiind a doua participare a sportivului din Pochidia la un campionat mondial. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*