Home » Administratie » Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU 

Începând din toamna acestui an, comerciații care au tarabe în vechiul bazar vor fi transferați în noua locație. Deși noul bazar va fi finalizat integral în anul 2021, municipalitatea dorește ca două hale să fie terminate, pentru ca toți cei 125 de agenții economici să fie relocați. Valoarea proiectului de construcție a noului bazar și târgului auto este de 22.3 milioane de lei.

Conducerea Primăriei Vaslui dă asigurări că toți comercianții care își desfășoară activitatea în vechiul bazar vor fi relocați în noua construcție. Termenul de finalizare a noului bazar și târgului auto este luna mai 2021, însă municipalitatea speră ca până în toamna acestui an să fie finalizate două hale, pentru ca toți comercianții să fie mutați. În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc.

”Cometează unii oameni că bazarul e prea mai, că e prea mic, că e puțin sau mult. Cei care își desfășoară activitatea acolo sunt îngrijorați cu privire la relocarea în noul bazar. Eu le-am explicat de fiecare dată oamenilor când mă întâlnesc cu ei că relocarea se va  face după o analiză pe fiecare comerciant. Nimeni nu o să rămână fără o alocare corepunzătoare pentru desfășurarea activității. Totul se va face într-un mod corect și legal. Stați liniștiți, că ușor, ușor ne mutăm! Sperăm ca pînâ în toamnă două hale să fie finalizate, pentru ca iarna să nu îi mai găsească pe oameni acolo”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În locul vechiului bazar se va dezvolta Parcul Tineretului, care va avea deschidere la strada Decebal. Pe locul vechiului amplasament nu se vor face alte construcții, deoarece în zonă este montată în subteran magistrala de alimentare cu apă ale orașului.

Investiție de 22 milioane lei 

În cadrul ședinței Consiliului Local Vaslui din luna mai 2019, s-a reactualizat valoarea proiectului care se ridică  la suma de 22.300.000 lei. Licitația publică pentru obiectivul ”Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat în data de 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de firme. Asocierea de firme este formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți.

Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: