Home » Administratie » Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota proiectul privind aprobarea bugetului local al municipiului Bârlad pentru anul 2020, dacă sumele alocate nu vor fi repartizate realist, astfel încât să acopere nevoile orașului.

Anunțul privind neacordarea votului consilierilor PSD pentru acest proiect a fost făcut de Adrian Solomon, președintele Organizației PSD Bârlad, într-o conferință de presă organizată vineri, 21 februarie.

Președintele PSD Bârlad a precizat că bugetul municipiului pentru anul acesta este de 125.471.000 de lei, iar cheltuielile reprezintă 133.100.000 lei, adică se înregistrează un deficit de 7%.

„De unde va finanța primarul Boroș acest deficit? Asta dorim să aflăm. Dacă nu ne va spune, în ședința de joi, 27 februarie, consilierii PSD nu vor vota acest proiect.”, a declarat Adrian Solomon.

Deputatul PSD și-a arătat dezaprobarea și față de modul în care au fost repartizate sumele pentru nevoile orașului. Nu i se pare corect ca în acest an 10 milioane de lei să fie alocați domeniului Cultură, Turism, Religie, iar la Sănătate să fie repartizați doar 9 milioane de lei, la Învățământ – 3,9 milioane de lei, în vreme ce pentru parcuri au fost alocați 4,5 milioane de lei.

Adrian Solomon mai spune că Primăria cheltuiește exagerat de mult cu Poliția Locală, în afara salariilor, și că în total, pentru anul acesta a direcționat către acest serviciu 5,6 milioane lei.

Președintele PSD Bârlad declară că administrația Boroș cheltuiește banul public cu prea multă ușurință, în special pentru diverse documentații.

„Primarul Boroș dă bani cu nemiluita pe hârtii. Documente ca DALI (Documentație de avizare a lucrărilor de intervenție), PUD (Plan urbanistic de detaliu) etc., care au fost deja făcute în urmă cu câțiva ani, numai că trebuiau căutate în sertarele Primăriei și reactualizate. Așa ar fi economisit banii, în loc să îi cheltuiască pentru întocmirea altor documente de către tot felul de firme din Suceava, Botoșani, Piatra Neamț. Aruncă banii, de asemenea, și pentru prinderea câinilor comunitari de către ONG-ul <<Sprijină câinii>>, care primește în acest an de la bugetul local 600.000 de lei. Pe timpul primarului Constantinescu, bugetul municipiului nu era mai mare de 80.000.000 de lei, din care o jumătate era alocat salariilor celor din învățământ. De trei ani, salariile profesorilor nu se mai dau prin primării, ci prin inspectoratele școlare. Boroș a scăpat și de această cheltuială și, cu toate astea, nu îi ajung banii. Până când nu ne va explica de unde va finanța deficitul, nu vom vota bugetul.”, a mai punctat Adrian Solomon.

Rămâne de văzut dacă se va interveni sau nu pentru modificarea proiectului de buget inițiat de primarul Boroș și dacă în ședința ordinară de joi va fi sau nu votat bugetul municipiului pentru 2020. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*