Home » Administratie » Primăria Vaslui are un program de încasări din taxe și impozite de 36 milioane lei

Primăria Vaslui are un program de încasări din taxe și impozite de 36 milioane lei

Încasările din taxele și impozitele locale la bugetul municipiului Vaslui sunt în grafic. Programul de încasări din luna ianuarie 2020 în valoare de 2,5 milioane de lei a fost îndeplinit, iar programul pentru februarie de 3,5 milioane de lei este la rândul lui aproape de realizare.

Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui, a precizat că pentru luna martie programul de încasări din taxele și impozitele locale se ridică la suma de 7,5 milioane de lei.

Pentru anul 2020, se previzionează ca din taxele și impozitele locale să se colecteze la bugetul local suma de 36 milioane de lei, ceea ce reprezintă un procent de 22% din totalul veniturilor previzionate. Impozitele locale pentru acest an au fost indexate cu un procent de 4,6% ce reprezintă rata inflație.

”Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, terenuri, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale. Persoanele fizice și juridice care vor achita integral impozitele locale în primul termen de plată, beneficiază de o bonificație financiară de 10%”, a spus Eugen Boț.

La această dată, Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice. Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei, iar la cheltuieli este estimată aceeași sumă.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: