Home » Social » Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura în perioada 3 – 5 iulie 2020 și va conține o serie de activități culturale. Activitățile vizează trei categorii de public: copii, tineri și persoane de vârsta a treia.

”În anul 1970, festivalul de umor s-a desfășurat în perioada 3 – 5 iulie. În acest an, aceeași perioadă cade la fel ca acum 50 de ani în urmă, la un sfârșit de săptămână. Pregătim cele trei zile de spectacole în aer liber pentru trei categorii de public. Este vorba despre copii, tineri și, aș spune eu, nostalgici. Când spun nostalgici, mă refer la persoanele care au prins măcar o ediție a festivalului înainte de anul 1990”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Astfel, dată de 3 iulie va fi dedicată persoanelor în vârstă, fiind demarate în acest sens discuții cu Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” pentru a avea un spectacol la Vaslui. În data de 4 iulie vor fi organizate spectacole pentru tineri, iar în data de 5 iulie vor avea loc activități pentru copiii cu vârsta între 3 și 12 ani. A doua etapă a festivalului de umor va fi organizată în perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2020.

În acest sens, proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” a devenit una din prioritățile Consiliului Județean Vaslui pentru anul 2020. Speranța autorităților județene este ca Centrul Cultural să se finalizeze până în toamna acestui an, când va avea loc Festivalul de Umor ”Constantin Tănase”.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*