Home » News » Incendiu la o plantație de salcâmi din Trestiana

Incendiu la o plantație de salcâmi din Trestiana

În ultima perioadă, vegetația uscată arde destul de des în județul Vaslui. Marți, în jurul orei 22.00, pompierii din Bârlad au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce izbucnise într-o lizieră de pe teritoriul localității Trestiana.

Pompierii au reușit să prevină extinderea focului, pe care l-au stins într-o oră. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

„Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și opt subofițeri, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și liziera de pe raza localității Trestiana, comuna Grivița. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la vegetația uscată și o plantație de salcâmi care avea o vârstă de aproximativ cinci ani. Incendiul se manifesta pe o suprafață de circa patru hectare. După aproximativ 65 minute de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui

La intervenție au participat și angajați din cadrul Primăriei Grivița, precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: