Home » Administratie » Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU

Societățile din județul Vaslui care au nevoie de  autorizație sanitară veterinară pentru a funcționa au posibilitatea, de luna aceasta, să solicite documentul și online.

Începând cu 13 februarie, agenții economici pot beneficia de această oportunitate pentru a solicita autorizația sanitară veterinară, scutind astfel timp, energie și bani. Până acum, au fost eliberate în sistem online 40 de astfel de autorizații, majoritatea fiind solicitate de societăți din mediul urban și suburbii. Primul solicitant a fost o societate comercială din Negrești.

„Este mult mai bine să folosim mediul online, pentru că astfel primim mai repede autorizația sanitară veterinară. Eu chiar m-am bucurat că se poate rezolva comod această problemă. Am economisit timp și am fost scutită de două drumuri la Bârlad, la DSVSA. Cred că în curând cei mai mulți solicitanți vor trimite cererile online. Chiar dacă pentru cei din mediul rural poate e mai greu la început, cu timpul se vor obișnui.”, a declarat Carmen Ciocan, administratorul primei societăți care a solicitat și primit autorizație sanitară veterinară online.

Administratorul firmei spune că astfel a economisit banii pe care i-ar fi cheltuit pentru deplasarea de la Negrești (160 km, dus-întors), dar a câștigat și timp, adică două zile, una pentru a depune cerea și alta pentru a ridica autorizația.

„Cu ajutorul unui cont, solicitantul poate depune  online o cerere și documentele necesare în vederea eliberării autorizației. Aceasta va fi emisă și transmisă online, după ce medicul veterinar va face o evaluare a spațiului, pentru a vedea dacă sunt întrunite condițiile sanitare veterinare obligatorii pentru desfășurarea activității. În cazul primei societăți comerciale care a solicitat autorizație sanitară veterinară online, pe 13 februarie, am dispus în aceeași zi verificarea condițiilor sanitare veterinare, și tot în aceeași zi a fost eliberată autorizația. Am dotat cu laptopuri medicii veterinari din piețele agroalimentare din județ, pentru a-i ajuta pe cei care vor să depună cereri online și, în același timp, să-i învețe cum să-și deschidă un cont pentru a putea să primească online autorizația sanitară veterinara.”, a declarat, pentru Est News, dr. Mihai Ponea, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Vaslui.

Acesta a precizat că în cazul agenților economici din zonele rurale îndepărtate ale județului, se va folosi procedura clasică. Adică, solicitanții vor veni să depună personal cereri la sediul DSVSA și tot aici vor veni pentru a-și lua autorizația sanitară veterinară.

About Mihaela Niculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Autoritățile anunță pagube de peste 57 de milioane de lei în urma inundațiilor

Autoritățile județene s-au întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară, pentru ...

Se opreste apa în Bârlad pentru înlocuire de hidrați

Vineri, 3 iulie, între orele 9-12 , apa potabilă ...

Personalitatea lui Ștefan cel Mare, evocată la ”Podul Înalt”, la 516 ani de la trecerea domnitorului Moldovei în eternitate

Autoritățile județene, dar și cele locale din comuna Muntenii ...