Home » Sanatate » Ușoară scădere a numărului cazurilor de gripă din județ

Ușoară scădere a numărului cazurilor de gripă din județ

Numărul cazurilor de gripă din județ, ca și cel al virozelor și pneumoniilor, a scăzut ușor în ultima perioadă. Pericolul nu a trecut, de aceea medicii recomandă prudență, respectarea regulilor de igienă, evitarea aglomerațiilor și vaccinarea antigripală. Din păcate, însă, doar 41 de doze de vaccin mai sunt disponibile în tot județul Vaslui.

Dacă în perioada 10-16 februarie numărul cazurilor de gripă înregistrate la Direcția de Sănătate Publica (DSP) Vaslui era de 69, săptămâna trecută, numărul acestor pacienți a scăzut la 65. De asemenea, și numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a scăzut ușor, de la 2.150, la 2.017, iar al pneumoniilor, de la 377, la 338.

În continuare, în cazul persoanelor diagnosticate cu gripă săptămâna trecută, cea mai afectată grupă de vârstă rămâne cea cuprinsă între 15 și 49 de ani (22 de cazuri), urmată de grupa 5-14 ani (14 cazuri) și grupa 2-4 ani (11 cazuri).

Asta înseamnă că cei mai vulnerabili în fața virusurilor gripale care circulă în această perioadă sunt copiii de creșă, școlarii, elevii de liceu. De aceea, Inspectoratul Școlar Județean a transmis reguli clare în teritoriu, printre care triajul zilnic, izolarea elevilor cu simptomatologie specifică gripei și restricționarea accesului în școală, inclusiv a părinților. De asemenea, au fost limitate sau chiar anulate simpozioanele, conferințele, excursiile, activitățile colective școlare și extrașcolare, în această perioadă. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vizitarea pacienților din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, interzisă până la 15 iunie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a prelungit  sistarea ...

SJU Vaslui deschide un cabinet de medicină dentară de urgență în cadrul UPU-SMURD

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară ...

SJU Vaslui înființează o nouă linie de gardă la Secția ATI, pentru lupta împotriva COVID-19

de Dănuț CIOBANU  Consilul Județean Vaslui va aproba înființarea ...