Home » Administratie » Vrem ca la Oradea, dar facem ca la Bârlad

Vrem ca la Oradea, dar facem ca la Bârlad

Primăvara vine la Bârlad cu imagini de colecție… de gunoaie. Tot mai multe terenuri părăsite de proprietari cu acte în regulă, întâmpină trecătorii care sunt obligați să suporte imagini dezolante, cum sunt cele surprinse de reporterul Est News într-o zonă centrală, în spatele ALOFM.

Terenul îngrădit  e plin de crengi, gunoaie de tot felul și nimeni, dintre cei care ar trebui, nu observă. Supraimpozitarea terenurilor și imobilelor, părăsite sau neîngrijite, susținută chiar de către primarul Dumitru Boroș cu mai bine de un an în urmă, cu numeroase argumente, în Consiliul Local, a rămas în faza de deziderat.

Edilul nu-și permite să piardă capital electoral prin introducerea acestei suprataxări, știind că va candida pentru un nou mandat.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, care a vizitat luni Bârladul și despre care edilul bârlădean susține că este mentorul său, a aplicat supraimpozitarea cu orice risc. S-a întâmplat în 2018, când a crescut cu 500% impozitul pentru clădirile neîngrijite și cu 50% impozitul pentru terenurile lăsate de izbeliște. Inițiativa lui Ilie Bolojan a fost apreciată de majoritatea orădenilor, actualul primar rămânând în topul preferințelor lor pentru alegerile locale.

La Bârlad, discipolul lui Bolojan nu a avut curajul să treacă la fapte, lăsând orașul să fie invadat de bălării și gunoaie și urâțit de clădiri care stau să se prăbușească, unele fiind chiar în proprietatea Consiliului Local.

Primarul Boroș l-a invitat pe Bolojan în mai multe locuri din Bârlad, dar nu și în zonele cele mai dezolante, acolo unde decorul n-ar fi fost deloc potrivit pentru ședința foto cu omologul bihorean. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*