Home » Administratie » Primăria Vaslui este pe urmele RADEF, pentru recuperarea impozitelor pe cinematografe

Primăria Vaslui este pe urmele RADEF, pentru recuperarea impozitelor pe cinematografe

Primăria Vaslui face toate diligențele pentru recuperarea obligațiilor fiscale la bugetul local, datorate de către Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF). Este vorba despre impozitele aferente celor două cinematografe din oraș și terenurile aferente. RADEF are în proprietate cele două cinematografe din municipiul Vaslui, iar în prezent regia este în procedura de insolvență.

”Primăria Vaslui s-a înscris la masa credală pentru recuperarea obligațiilor fiscale restante, datorate bugetului local”, a precizat Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui.

Cinematografele ”Independența” și ”Modern” din centrul municipiului Vaslui continuă să fie un subiect de interes pentru comunitatea locală. În prezent, cele două clădiri sunt în paragină și se află într-un proces accelerat de degradare.

La începutul anului 2016, proprietarii de la RADEF și-au dat acordul de principiu pentru un protocol de preluare a celor două cinematografe de către autoritățile locale. Pentru parafarea protocolului, conducerea RADEF a solicitat Consiliului Local (CL) Vaslui să formuleze o hotărâre în acest sens. CL Vaslui a formulat o hotărâre, însă apoi a primit un aviz negativ din partea celor de la RADEF.

CL Vaslui a aprobat preluarea în administrare doar a cinematografului ”Independența”. După votul dat de consilierii locali, cinematograful urma să treacă din proprietatea privată a statului și administrarea ”România Film” în proprietatea municipiului Vaslui. Consilierii locali au avut de ales între cele două propuneri formulate în comisiile de specialitate: preluarea cinematografului ”Independența”, sau preluarea ambelor cinematografe din centrul orașului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: