Home » Administratie » Peste 110 incendii de vegetație uscată în județul Vaslui, în doar patru luni

Peste 110 incendii de vegetație uscată în județul Vaslui, în doar patru luni

Nu mai puțin de 113 incendii de vegetație uscată s-au înregistrat oficial de la începutul acestui an în județul nostru și la care au intervenit echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. Pe fondul sectei excesive din sezonul rece și primăvara acestui an, numărul arderilor necontrolate, în care au fost distruse mii de hectare de miriști, mărăciniș și chiar plantații forestiere, a crescut cu peste 41,25%.

Ziua și incendiul de vegetație uscată în județul Vaslui, dacă ar fi se ne raportăm la numărul de intervenții ale pompierilor militari la astfel de evenimente înregistrate în primele patru luni ale acestui an. Astfel, de la începutul lui 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit pentru stingerea a 113 incendii de miriști, mărăciniș și chiar plantații forestiere. În total, au fost distruse mii de hectare de vegetație uscată ori păduri tinere.
”Pe fondul secetei și a arderilor necontrolate, s-a înregistrat o creștere de 41, 25 % raportat la aceeași perioadă a anului trecut, când ISU Vaslui a intervenit pentru stingerea a 80 de incendii de vegetație.

Aducem la cunoștința cetățenilor că arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea legii se sancționează cu amendă de până la 50.000 lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui Vaslui, Elvis Piruș.

Ultimul incendiu de vegetație uscată la care au intervenit pompierii vasluieni a fost în municipiul reședință, pe un teren viran din strada Valentin Silvestru. Flăcările au distrus aproximativ două hectare de vegetație uscată. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: