Home » Administratie » Veteranii de război din județ, omagiați de conducerea CJ Vaslui și o parte din primari

Veteranii de război din județ, omagiați de conducerea CJ Vaslui și o parte din primari

O bună parte din cei aproape 260 de veterani și văduve de război din județul Vaslui a fost omagiată de către conducerea Consiliului Județean (CJ), cu sprijinul primarilor, în ziua în care s-au împlinit 75 de ani de la sfârșitul celei de-a doua conflagrații mondiale. O bună parte dintre cei care au luptat pe front au primit, direct la ei acasă, cadouri și diplome de reprezentanții CJ și edilii care i-au însoțit prin satele vasluiene.

Într-un an mai deosebit, cu pandemie de coronavirus și măsuri restrictive impuse de ordonanțele militare, președintele CJ, Dumitru Buzatu, sprijinit de primarii vasluieni, s-a aflat în mijlocul veteranilor, pentru a marca cei 75 de ani trecuți de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Eroi ai acelor vremuri și modele pentru generațiile actuale, veteranii au primit cadouri și diplome aniversare, șeful CJ Vaslui mulțumindu-le, totodată, pentru sacrificiul făcut și sângele vărsat pentru independența și libertatea tuturor românilor.

În județul Vaslui există o permanentă relație între Asociația Veteranilor de Război, condusă de colonel (rtr) Vasile Avram, și veteranii și văduvele veteranilor de război, iar dorința tuturor este ca toți venerabilii veterani și familiile lor să traverseze cu bine starea de urgență. Ne dorim să ne reîntâlnim sănătoși pentru a marca o nouă zi a veteranilor de război”a declarat președintele CJ, Dumitru Buzatu.

 

De altfel, veteranii vizitați au rămas impresionați că autoritățile județene nu i-au uitat și că, printr-un simplu gest, au ținut să îi felicite pentru sacrificiile făcute în a doua mare conflagrație mondială. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*