Home » Administratie » Bătrân de 81 de ani, a doua victimă de COVID-19 în focarul de la Căminul de Bătrâni Tutova

Bătrân de 81 de ani, a doua victimă de COVID-19 în focarul de la Căminul de Bătrâni Tutova

Un bătrân de 81 de ani, din Bârlad, a murit de coronavirus, la patru zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, deși înainte de testare era asimptomatic, la fel ca toți ceilalați 23 beneficiari și angajați din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova depistați cu boală în urma apariției primului caz SARS-CoV-2. Bărbatul este a doua victimă din căminul de la Tutova și a cincia la nivel de județul Vaslui înregistrată de autoritățile sanitare, la care se mai adaugă și decesul unui bărbat de 81 de ani, din Grivița, mort la un spital din Galați.

Focarul de coronavirus din Centrul pentru Persoane Vârtnice Tutova face deja a doua victimă, fiind vorba despre un bărbat de 81 de ani. Diagnosticat pe 27 aprilie cu COVID-19, la două zile de recoltarea de probe, bătrânul a manifestat o formă medie de boală, însă starea sa de sănătate s-a agravat brusc pe 1 mai, ceea ce a condus în final și la deces. De altfel, bărbatul figura în evidențele medicale cu o serie de boli, precum hipertensiune arterială și bronșită cronică, și boală varicoasă cronică. Provenind din Bârlad, bătrânul era soțul pacientei zero depistată cu noul coronavirus în Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova. De altfel, femeia a fost prima și singura care a prezentat simptomatologie de boală din căminul de bătrâni. Ulterior, autoritățile sanitare a testat toți beneficiarii și angajații centrului, în total fiind diagnosticate cu COVID-19 un număr de 24 de persoane, majoritatea bătrâni. La câteva zile, mai excat pe 27 aprilie, a murit unul dintre beneficiari, un băbat de 82 de ani.

La nivel de județul Vaslui, bătrânul de 81 este a cincia victimă a noului coronavirus în județ. Primul mort de COVID-19 a fost un bărbat de 71 de ani, din municipiul Vaslui, care anterior fusese într-o vacanță în Antalia. Cea de-a doua victimă a fost o femeie de 40 de ani, din comuna Gârceni, cu probleme medicale ale aparatului respirator, în timp ce al treilea deces a fost înregistrat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bârlad, fiind vorba de un bătrân de 82 de ani. A patra victimă a COVID-19 în județul Vaslui a fost o tânără de 20 de ani, din Murgeni, iar a cincia provine din Grivița, un bătrân de 81 de ani, care a murit într-un spital din Galați. (Ionuț PREDA)

About admin

One comment

  1. Baaaaaa! Inchideti azilul! O szfie un vesnic focar!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*