Home » Administratie » Tânără de 20 de ani, din Murgeni, a patra victimă a COVID-19 în județul nostru

Tânără de 20 de ani, din Murgeni, a patra victimă a COVID-19 în județul nostru

O tânără de 20 de ani, din orașul Murgeni, revenită din Anglia în urmă cu aproape o lună, a murit din cauza coronavirusului, după aproape o lună în care a stat internată în spitale din Bârlad și Iași. Femeia ajunsese inițial la unitatea sanitară bârlădeană din cauza unei infecții, ulterior, în urma testării, constatându-se că este infectată cu SARS-CoV-2.

Autoritățile sanitare din județul nostru au înregistrat cel de-al patrulea deces de COVID-19, o tânără de 20 de ani, care este, de altfel, și cea mai tânără victimă a noului coronavirus din România. Femeia, din orașul Murgeni, a revenit în țară din Anglia la începutul lui aprilie și, la scurt timp, a mers la Spitalul de Urgență Bârlad din cauza unei infecții, respectiv un ”abces fesier”, având și febră. Cu istoric turistic și venind din izolare de la domiciliu, tânăra a fost testată de către medici, testul ieșind pozitiv la COVID-19 a doua zi de la recoltarea probelor. În consecință, cadrele medicale au început tratamentul specific, numai că, după câteva zile, starea sa de sănătate s-a agravat.

O perioadă de timp, tratamentul la Spitalul Bârlad, unitate-suport pentru pacienții cu COVID-19, părea că dă rezultate. Numai că, pe 16 aprilie, întrucât pacienta nu mai răspundea la tratament, starea sa de sănătate s-a agravat astfel încât a fost transferată la Clinica de Boli Infecțioase Iași”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

După aproape două săptămâni de la transferul său la clinică ieșeană, tânăra a murit de COVID-19. În istoricul său medical, femeia din Murgeni figura cu obezitate de gradul II, hipertensiune arterială și probleme psihice.

Tânăra de 20 de ani este a patra victimă a noului coronavirus în județ. Primul mort de COVID-19 a fost un bărbat de 71 de ani, din municipiul Vaslui, care anterior fusese într-o vacanță în Antalia. Cea de-a doua victimă a fost o femeie de 40 de ani, din comuna Gârceni, cu probleme medicale ale aparatului respirator, în timp ce al treilea deces a fost înregistrat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bârlad, fiind vorba de un bătrân de 82 de ani. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: