Home » Administratie » Bărbat din Miclești, amenințat cu arma

Bărbat din Miclești, amenințat cu arma

Un bărbat din comuna Miclești s-a trezit , vineri seara, cu mai mulți derbedei în casă. Aceștia l-au amenințat cu o arma. Scandalagii aveau, în mașina cu care se deplasau, și o sabie.

 

La data de 30 aprilie a.c., ora 21.45, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că, pe raza comunei Miclești, județul Vaslui, mai multe persoane au pătruns fără drept în locuința unui bărbat de 55 de ani, din localitate, și l-au amenințat cu o armă.

Polițiștii deplasați la fața locului au depistat trei bărbați cu vârste între 20 și 22 de ani, domiciliați în comuna Solești, județul Vaslui, și o armă neletală, cu gaze,  supusă autorizării, ce prezintă potențial letal dar și un element de muniție de tip cartuș calibrul 9 mm.

Cu ocazia activităților efectuate, polițiștii au stabilit încă 2 persoane care ar fi participat la faptele sesizate, iar în interiorul autoturismului pe care cei trei l-au folosit pentru deplasare a fost identificată o sabie metalică cu o lamă de aproximativ 104 cm. De asemenea, anterior sesizării, persoanele implicate ar fi provocat scandal pe un drum public din localitatea Chircești, comuna Miclești.

În cauză, în ziua de 1 mai, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliare, la adrese de pe raza comunei Solești, ocazie cu care au mai fost identificate 2 arme  (una neletală, supusă autorizării, cu aer comprimat și potențial letal și una de tip airsoft), 121 de proiectile nemetalice, precum și alte elemente de muniție.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele implicate nu dețin în mod legal armele și munițiile depistate .

Împotriva bărbatului de 22 de ani, din localitatea Iaz, comuna Solești, și a celui de 20 de ani, din localitatea Satu Nou, comuna Solești, a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, şi ulterior, față de aceștia, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Ei sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice

Alți trei bărbați, cu vârste de 19 și 21 de ani, domiciliați în comunele Solești, respectiv Miclești, sunt cercetați în stare de libertate.

În cauză sunt continuate activitățile de cercetare penală sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, urmând a fi stabilită și probată întreaga activitate infracțională săvârșită. (Cristian DIMA)

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: