Home » Justitie » Amenințări în stil mafiot, cu pistolul, într-o locuință din Chircești. Polițiștii au intervenit în forță

Amenințări în stil mafiot, cu pistolul, într-o locuință din Chircești. Polițiștii au intervenit în forță

Un bărbat de 55 de ani a fost amenințat cu o armă de doi tineri care au intrat peste acesta în locuința sa din Chircești în căutarea unui rival cu care aveau un conflict mai vechi. Victima amenințărilor a reușit să-și sune fiul, care, la rândul său, a alertat poliția la numărul de urgență 112, forțele de intervenție reținându-i pe cei doi atacatori în mașina cărora a fost găsită și o sabie cu lama de peste un metru, iar la perchezițiile domiciliare au mai fost descoperite alte două arme. 

Reglări de conturi cu pistoale și săbii în localitatea Chircești. Protagoniști au fost cinci tineri dintr-o comună învecinată, care au provocat scandal pe o stradă din satul în care își căutau un rival mai vechi. Doi dintre scandalagii au intrat în casa celui pe care-l căutau, numai că în interior l-au găsit pe tatăl rivalului, pe care au început să-l amenințe cu un pistol. Bărbatul de 55 de ani a reușit să-și sune fiul, acesta cerând telefonic ajutorul poliției la numărul de urgență 112.   

”Polițiștii deplasați la fața locului au depistat trei bărbați, cu cuprinse vârste între 20 și 22 de ani, domiciliați în comuna Solești, precum și o armă neletală, cu gaze, supusă autorizării, ce prezintă potențial letal, dar și un element de muniție de tip cartuș, calibrul 9 mm. Cu ocazia activităților efectuate, polițiștii au identificat încă două persoane care ar fi participat la faptele sesizate, iar în interiorul autoturismului pe care cei trei l-au folosit pentru deplasare a fost găsită o sabie metalică cu o lamă de aproximativ 104 cm”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii au făcut și percheziții domiciliare la locuințele tinerilor, ocazie cu care au mai găsit alte două arme, din care una neletală, supusă autorizării, cu aer comprimat și potențial letal, și una de tip airsoft, 121 de proiectile nemetalice, precum și alte elemente de muniție. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tinerii dețineau în mod ilegal armele și munițiile depistate. În consecință, doi dintre bărbați, de 20 și 22 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, ceilalți trei tineri sunt cercetați în stare de libertate în acelați scandal în care au fost implicați. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: