Home » Administratie » Bătrână de 97 de ani, a treia victimă răpusă de COVID-19 în focarul din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova

Bătrână de 97 de ani, a treia victimă răpusă de COVID-19 în focarul din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova

O bătrână de 97 de ani a murit, luni, de COVID-19 în Spitalul de Urgență Bârlad, acolo unde fusese internată în urmă cu exact o săptămână cu o hemoragie digestivă și confirmată cu noul coronavirus. Femeia, una dintre cele mai în vârstă persoane răpuse de COVID-19 în România, este cea de-a treia victimă făcută de virusul SARS-CoV-2 în Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova.

Autoritățile sanitare înregistrează cea de-a treia victimă răpusă de noul coronavirus în focarul de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova. Este vorba despre o beneficiară de 97 de ani, care a murit la exact o săptămână de la diagnosticarea sa cu COVID-19. Bătrânei i-au fost recoltate probe pentru testarea de laborator pe data de 25 aprilie, după ce anterior fusese confirmat primul caz de coronavirus în căminul de bătrâni. La două zile de recoltare, au sosit rezultatele testului, acesta fiind pozitiv. În consecință, bătrâna a fost transportată la Spitalul de Urgență Bârlad, la internare medicii constatând că femeia are și o hemoragie digestivă inferioară. În istoricul său medical, bătrâna figura cu o ateroscleroză cerebrală.


Bătrâna de 97 de ani este a șaptea victimă răpusă de noul coronavirus în județul Vaslui. Primul mort de COVID-19 a fost un bărbat de 71 de ani, din municipiul Vaslui, care anterior fusese într-o vacanță în Antalia. Cea de-a doua victimă a fost o femeie de 40 de ani, din comuna Gârceni, cu probleme medicale ale aparatului respirator, în timp ce al treilea deces a fost înregistrat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bârlad, fiind vorba de un bătrân de 82 de ani. A patra victimă a COVID-19 a fost o tânără de 20 de ani, din Murgeni, iar a cincia provine din Grivița, un bătrân de 81 de ani, care a murit într-un spital din Galați. A șasea persoană moartă de COVID-19 este o infirmieră de 55 de ani, de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: