Home » Administratie » Doi șoferi fără permis, depistați în Vama Albița, unul din ei fiind prins pentru a patra oară în această situație

Doi șoferi fără permis, depistați în Vama Albița, unul din ei fiind prins pentru a patra oară în această situație

Doi tineri, de 24 și 25 de ani, au fost depistați în Vama Albița de către polițiștii de frontieră, la un interval de doar o oră și jumătate, în timp ce conduceau propriile mașini fără a deține permis sau având dreptul de a șofa expirat. Unul din șoferi este deja la al patrulea dosar penal pentru conducere fără a avea acest drept, după ce permisul i-a fost suspendat în vara anului trecut.

Polițiștii de frontieră vasluieni nu stau degeaba în pandemia de coronavirus, nici măcar în Vama Albița, unde traficul de persoane și de autovehicule a scăzut cu 90%. Astfel, ei au depistat la controlul la frontieră doi șoferi care nu aveau dreptul să conducă. Primul, un tânăr de 24 de ani, nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că nu îl are asupra sa. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, sancţiune aplicată încă din 23 iulie 2019. Mai mult decât atât, el este cercetat în alte trei dosare penale pentru că a fost depistat conducând autoturisme, deşi avea acest drept suspendat.

O oră şi jumătate mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a ieşi din ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Cehia, un tânăr de 25 de ani, din Republica Moldova. La controlul de frontieră, șoferul nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că nu îl are asupra sa. În urma verificărilor specifice efectuate în bazele de date, s-a constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele celor doi șoferi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost retras, respectiv conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: