Home » Administratie » Donații importante făcute de parohiile din Vaslui, Bârlad și Huși către spitalele din județ

Donații importante făcute de parohiile din Vaslui, Bârlad și Huși către spitalele din județ

Parohiile bisericilor din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși au făcut donații importante de bani și materiale sanitare necesare în lupta cu noul coronavirus către unitățile sanitare din județ. Dacă la Huși preoții au oferit 15.000 de lei spitalului din localitate, la Bârlad preoții au cumpărat, deocamdată, din cei 25.000 de lei strânși, 1.000 de măști, iar la Vaslui s-a donat un aparat de monitorizare a activității cardiace și unul de aerosoli.

Bisericile din cele trei municipii ale județului nostru s-au alăturat eforturile Episcopiei Hușilor și ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși de a veni în sprijinul spitalelor. Astfel, la îndemnul episcopului Ignatie, parohiile din mediul urban au oferit mai multe donații către aceste unitățile medicale din Vaslui, Bârlad și Huși, în contextul epidemiei Covid 19.

Preoții din municipiul Huși au donat Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din localitate suma de 15.000 de lei, pentru nevoile urgente ale unității medicale.

La Vaslui, parohiile din oraș au achiziționat un aparat pentru monitorizarea activității cardiace și un aparat de aerosoli pentru a fi donate către Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Vaslui.
Preoții din municipiul Bârlad au strâns, la nivel de protopopiat, suma de 25.000 de lei. Până în prezent, au fost achiziționate 1.000 de măști de tip FFP2 pentru spitalele din județ, urmând a fi cumpărate și alte echipamente. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*